Trokuti sa sirom

Uhvatila sam sebe da često radim ovaj recept. Zaista je jednostavan i svima dobro paše. Radi se o nekoliko osnovnih namirnica poput sira, jogurta, kora za savijače i jaja. Sjemenke sezama se odlično uklapaju. Sve se to brzo napravi i brzo ispeče. Osim sira u nadjev možete dodati lisnato povrće poput špinata ili blitve. Možete dodati šunku, dimljeni sir papriku, što god volite. Umjesto jogurta možete koristiti vrhnje. Uglavnom, što god promijenite u ovom receptu, niste pogriješili i dobro će ispasti.

Trokuti sa sirom

Sastojci

  • 500 g žutih kora za savijače (kore s jajima)
  • sjemenke sezama za posipanje
Nadjev od sira
  • 500 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • žličica soli
Nadjev od jogurta
  • 1/2 litre jogurta
  • 2 jaja
  • 1 dl ulja
  • malo soli

Najprije napravite oba nadjeva. Mikserom izmiksajte sastojke za oba nadjeva. Kore presavijte na pola i nožem prerežite. Svaku nastalu  polovicu premažite nadjevom na sljedeći način.

Trokuti sa sirom

Svaki nastali list najprije premažite nadjevom od jogurta.

Trokuti sa sirom

Presavijte obje strane i na početak stavite žlicu nadjeva od sira.

Trokuti sa sirom

Presavijte po gornjem kutu kao na slici i dalje nastavite presavijati slijedeći trokutni oblik.

Trokuti sa sirom

Trokute premazati ostatkom nadjeva (ako ostane) i gusto posuti sezamom. Staviti peći na 15 do 20 minuta ma 200 °C. Poslužiti uz mladi luk ili neki umak. Na donjoj slici sam imala tahini umak koji sam napravila od tahini paste i jogurta (vidi recept za tahini pastu i tahini umak).

Trokuti sa sirom

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/15