Vizija Prirodne

Pokušavam pokazati da čovjeku treba tako malo da bi sretno živio. Svi vas pokušavaju uvjeriti da vam treba sve što se nalazi po dućanima. Ne treba vam niti 10% posto ponude. Život se po meni svodi na nekoliko bitnih i kvalitetnih stvari, kako u hrani, tako i u higijeni i kozmetici. Često vas upravo "neimanje" dovede u situaciju pronalaženja kvalitetnijih rješenja nego što ga nude industrije poput prehrambene, kemijske ili nove, takozvane organske. Jedini je uvjet da budete otvorenog uma, pogleda, bez predrasuda, da niste pod utjecajima bilo kakve vrste. Ispravno je držati se prirodnog. Jedino je prirodno dovoljno dobro za vas i nešto čemu možete vjerovati.

 

Vjerovati medijima, liječnicima, farmacijskoj ili prehrambenoj industriji do sada se pokazalo pogubno i nisu opravdali povjerenje ljudi. Dapače, desili su se i dešavaju se ogromne prevare i apsurdi. Jedino možete vjerovati vlastitom zdravom razumu i logici. Zato trebate biti informirani. Trebate progledati i znati gledati. Prirodna pokušava pomoći u tome. Pokušavam pomoći kroz jednostavne i prirodne recepte ili savjete. Jedino takve stvari koriste ljudima i okrenute su za opću dobrobit. Postoji nešto bolesno i iskrivljeno u današnjem stavu prema hrani i općenito stvarima koje čovjeku trebaju za život. Zato sam smatrala da treba okrenuti smjer i napraviti ovakav sajt.

fuksija

 

Iako dosta govorim o biljkama, ne zagovaram vegetarijanstvo, niti bilo kakvu krajnost u ishrani. U svojoj okolici otkrila sam mnoge jestive i korisne biljke. Uživam u divljem bilju kao izvoru hrane. Smatram da su mnoge korovne biljke dragocjene i praktički predstavljaju prirodni lijek. Prirodni lijekovi mogu biti puno učinkovitiji, besplatni su i nisu štetni poput današnjih kemijskih lijekova. Naravno da nitko neće reklamirati prirodne lijekove, pa to nikome nije u interesu. Zato ćete vjerojatno ostati u neznanju i zakinuti za informacije koje vam na jednostavan način mogu sačuvati život. Biljke liječe organizam, međutim prirodna čovjekova hrana je hrana životinjskog porijekla. Ta se hrana ipak pokazala najbolja za čovjeka. Čovjek ima kratko crijevo i građen je poput drugih svejeda i mesojeda, i zato ne može previše izvući iz biljne hrane. Smatram da je važno pratiti sezone u prirodi i jesti sezonsko. Mislim da treba jesti hranu iz onog podneblja u kojem živite, svježe i što manje prerađeno. Ta hrana će vam osigurati sve što vam treba. Ne volim komplicirane i iscrpljujuće recepte, niti skupe i egzotične namirnice. Moj stav je drukčiji, smatram da su biljke koje samoniklo rastu u vašoj blizini pravo bogatstvo. Isto mislim i za autohtone ili divlje voćke. Ne znam zašto se biljke koje su prilagođene i dobro uspijevaju automatski podcjenjuju i odbacuju. Jedite jednostavno, što znači kombinirajte hranu vrlo promišljeno i ograničeno. Umjerenost u hrani je najvažniji ključ zdravlja. Svaki organizam je individualan i ima drukčije zahtjeve prema hrani. Ako naučite slušati organizam i svoja osjetila, to je onda sve što vam treba. Industrijska hrana je ogromna opasnost za vaša osjetila, jer mnoga hrana, čak i najosnovnija (poput kruha) izaziva ovisnosti. Čim ste ovisni, u ropstvu ste. Ne mislim da se trebate izolirati od današnje iskvarene hrane. Baš suprotno, trebate je konzumirati u količinama koja nije štetna. Dio ste naše današnjice i konzumiranjem takve hrane, na neki način postajete imuni na štetne sastojke. Tijelo uvijek uči i prilagođava se, fantastično je.

 

Svojim receptima želim ljudima dati neovisnost od farmaceutskih, kozmetičkih, prehrambenih i drugih globalnih kompanija koje danas sve globalno kontroliraju. Svojim receptima pokušavam dati novi izbor koji je jeftin i besplatan i na taj taj omogućen i dostupan svima. Dok kozmetičke, farmaceutske kompanije pokušavaju na umjetan način napraviti proizvod i što skuplje ga naplatiti, ja pokušavam pokazati da sve to već postoji u prirodi, bilo da se radi o kozmetičkim sredstvima, lijekovima , sredstvima za čišćenje i naravno hrani. Da, potrebno se malo angažirati, naslutiti, saznati..., ali kad jednom krenete, uživat ćete u cijelom procesu! Beskrajno je zabavno izrađivati vlastitu kozmetiku, uzgajati biljke za hranu i kozmetiku, liječiti se na prirodan način, održavati dom na prirodan i organski način. To ulijeva novu radost u vaš život i to vam svima želim!

 

Ako se na Prirodnoj osjećate "doma", pozvani ste na suradnju. Rado ću objaviti vaše članke i recepte. Slobodno mi se obratite preko maila info@prirodna.hr. Zahvaljujem dosadašnjim suradnicima Marku, Sanji, Sandri jer su mi to najljepša iskustva unutar Prirodne i nadam se da će biti mnogo novih.

Sunčica

 

24.11.2017.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (11 glas(a)/ova)Registracija još uvijek ne radi tako da niste ništa propustili. Najviše me veseli što se tu osjećate doma. Upravo to želim! Sajt možda nije najprofesionalniji niti najpametniji, ali je pisan u najboljoj namjeri i na dobrobit! Svi koji to prepoznaju osjećaju se doma :-). Hvala, Maxo!

Poštovana....oduševljen sam Vašom stranicom..i stvarno se tu osjećam "kao doma"...još nismo niti ja , a niti moja cura, Ingrid, registrirani na stranici, ali zaista sam oduševljen: izgledom stranice, a posebno sadržajem!!! :)

jedna od divnih stranica koju često posjećujem i gdje doista možete i uživati i čitati i konačno naučiti nešto :)

hvala, dada. Vaš komentar mi je najljepši kojeg sam pročitala!

Poštovana, slučajno sam naišla na Vaše stranice. Hvala na savjetima, hvala što postojite, eto, ja imam iste nazore vezano za ishranu, život.....

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/13