Njoke s gorgonzolom

Ovo je vrlo poznato jelo i evo moje izvedbe. Njoke napravim na sljedeći način. Nikad ne kupujem njoke, jer mi se gade. Možda ne zvučim uglađeno, ali to je zaista pravi izraz za ono što mislim o kupljenoj zamrznutoj hrani. Nemojte žaliti truda, zaista nije teško napraviti njoke, a pogotovo ove bez krumpira.

Sastojci

  • njoke
  • trokut gorgonzole (bovizole ili slično)
  • 1 luk
  • 3 zelene paprike
  • 1 manji svježi krastavac
  • 1 standardna čaša kiselog vrhnja
  • sol, papar, sjeckani peršin
njoki s gorgonzolom

Njoke stavite kuhati. Dok se njoke kuhaju, stignete sve ovo pripremiti. Na vrućem ulju ispržim velike kolutove luka, paprike. Ako baš inzistirate na mesu, slobodno dodajte narezanog špeka, šunke ili pršuta. Meni je ovo dovoljno fino i bez mesnog dijela i mislim da nije potrebno. Muškom dijelu uvijek fali meso, pa eto da i njih zadovoljite. Čim povrće malo opusti, otopim gorgonzolu i na kraju dodam kiselo vrhnje. U tom trenutku je gotovo s kuhanjem. Na samom kraju dodam još i svježi krastavac na kockice. Malo posolim i umiješam njoke. Nisam pobornik vrhnja za kuhanje i radije koristim kiselo vrhnje kada god mogu.

Uz narezani paradajz, ovo je savršeno jelo, ručak ili jača večera. Zasitno je i vrhunski ukusno.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/22