Njoke s gorgonzolom

Ovo je vrlo poznato jelo i evo moje izvedbe. Njoke napravim na sljedeći način. Nikad ne kupujem njoke, jer mi se gade. Možda ne zvučim uglađeno, ali to je zaista pravi izraz za ono što mislim o kupljenoj zamrznutoj hrani. Nemojte žaliti truda, zaista nije teško napraviti njoke, a pogotovo ove bez krumpira.

Sastojci

  • njoke
  • trokut gorgonzole (bovizole ili slično)
  • 1 luk
  • 3 zelene paprike
  • 1 manji svježi krastavac
  • 1 standardna čaša kiselog vrhnja
  • sol, papar, sjeckani peršin
njoki s gorgonzolom

Njoke stavite kuhati. Dok se njoke kuhaju, stignete sve ovo pripremiti. Na vrućem ulju ispržim velike kolutove luka, paprike. Ako baš inzistirate na mesu, slobodno dodajte narezanog špeka, šunke ili pršuta. Meni je ovo dovoljno fino i bez mesnog dijela i mislim da nije potrebno. Muškom dijelu uvijek fali meso, pa eto da i njih zadovoljite. Čim povrće malo opusti, otopim gorgonzolu i na kraju dodam kiselo vrhnje. U tom trenutku je gotovo s kuhanjem. Na samom kraju dodam još i svježi krastavac na kockice. Malo posolim i umiješam njoke. Nisam pobornik vrhnja za kuhanje i radije koristim kiselo vrhnje kada god mogu.

Uz narezani paradajz, ovo je savršeno jelo, ručak ili jača večera. Zasitno je i vrhunski ukusno.

Piše: Sunčica P.