Kanapei

Kanapeići su nešto što će vam sigurno upaliti kao dobra ideja. Sigurno je da će svi biti zadovoljni i oduševljeni. Nekako mi se čini da taj recept najviše odgovara djeci na rođendanima. Bitno je da su mali, raznoliki zalogaji koji se lagano uzimaju u ruku.

kanape

Priprema

Bitno je da sve najprije narežete i imate sve spremno. Sigurno ćete izrađivati puno rundi ovih malih sendviča. Djeci je poseban gušt naručivati sastojke za sendviče, pa prema tome, budite spremni i na tu situaciju. Kada imate sve narezano, lako ćete se prilagoditi situaciji i sve ćete brzo pripremiti.

Ako koristite kruh, maknite svu koricu i izrežite gomilu malih pravokutnika debljine oko 1 cm. Slobodno možete koristiti i krekere (vic krekeri). Kako god izaberete, bit će dobro.

Zatim narežete mesnati dio: kobasice, šunke i slično.

Narežite sve vrste salata: najbolje prolaze krastavci, masline, paprika ...

Sastojci

  • kruh ili vic krekeri
  • sirni namaz (npr. abc sir)
  • šunka, kobasice
  • razne vrste tvrdih ili pljesnivih sireva
  • masline, kiseli krastavci, crvena paprika
  • ukrasne čačkalice

Kreker ili kruh mažete sirnim namazom, stavljate mesni dio, pa tvrdi sir, na kraju salata. Sastojke nemojte štedjeti i što više slažite u visinu. Igrajte se i varirajte razne kombinacije sastojaka.

 

Izaberite lijepe čačkalice jer je to vrlo važan prezentacijski dio.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/28