Tušt napitak

Ljeto je uvijek u znaku tušta. Tušt i pokoja ljetna jabuka čine savršenu dozu zdravlja u jutranjem soku. Ako vam je suša poharala vrt, čak i u takvim uvjetima pronaći ćete ovu biljku mekanih, vodenastih i savršeno zdravih listova. Tušt obiluje vitaminom C pa će sok sporije oksidirati. Tušt ima izrazito veliki udio omega-3 masnih kiselina. Nijedno drugo povrće nema tog sastojka u toj količini. Omega-3 masne kiseline su upravo onaj sastojak koji manjka u današnjoj ishrani i koji se smatra vrlo važnim u liječenju i sprečavanju karcinoma. Sadrži značajne količine vitamina A i C, kao i kalcija, željeza, magnezija, kalija. Više o tuštu vidi ovdje.

Tušt

Ponekad u ovu kombinaciju dodajem i lišće peršina i mente. Sve ovisi što mi dođe pod ruku dok berem po vrtu. Dodatak limuna će održati sok vrlo dugo u svježem stanju. U istu svrhu možete dodati i decilitar kefira od kefirne gljive. Dodatak kefira će također zaustaviti oksidaciju. Takav napitak možete slobodno nositi na posao jer će dugo zadržati svoju prirodnu kvalitetu.

Sastojci koje stavljate u blender:

  • stručak tušta
  • 2 - 3 ljetne jabuke
  • 1 limun ili 1 dl kefira
  • voda

 

 

Tušt

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.25 (4 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/9