Tušt napitak

Tušt

Morala sam ovo isprobati! Tušta sam imala u vrtu na pretek i činilo mi se da bi ova biljka dala osvježavajući okus. Dodala sam ljetnu jabuku i malo kefira. Zaista je bilo ukusno i poslije  ovakvog napitka sam se odlično osjećala. Ovaj napitak se može duže održati jer tušt i kefir sprečavaju oksidaciju. Tušt ima izraženu količinu vitamina C, pa time i antioksidativna svojstva.

 

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • stručak tušta
  • 2 komada voća (jabuka, kruška...)
  • 1 dl kefira
  • 2 čaše vode

 

Inače, kada god za blendanje koristite namirnice koje brzo oksidiraju, dobro ih je kombinirati s kefirom koji zaustavlja oksidaciju. Takav napitak možete slobodno nosit na posao jer će duže zadržati svoju kvalitetu.

 

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 2.67 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/20