Mušmula neodoljivo paše s narančom

Mušmula ili divlja kruškica je još uvijek nepoznato i zanemareno voće. Znamo da je to voće iznimno hranjivo i aromatično, ali ga još ne znamo dobro koristiti. Masovnim korištenjem blendera, pojavila se prilika i za ovo voće. Problem mušmule je njena čudna konzumacija. Kada plod postane mekan, trebate istisnuti usplođe iz kore i izvaditi koštice. Više o mušmuli pročitajte ovdje. Današnji blenderi su sasvim adekvatni za koštice mušmule i više se ne morate zamarati s košticama. Ako i ostanu mrvice koštica, one padnu na  dno čaše i ne morate ih popiti.

 

Mušmula ima finu, kremastu konzistenciju. Shvatila sam da mušmula i naranča savršeno pašu u kombinaciji. Sezona mušmula završava, a sezona naranči počinje. Te sezone se ipak sastaju i stvaraju priliku su za divni, kremasti smoothie. Mušmule doprinose kremoznosti i bogatom okusu, a naranča daje onu finu visoku notu u okusu. Savršena kombinacija!

naranča i mušmula

U ovaj smoothie dodajem malu žličicu peluda. Ako želite koristiti ljekovite blagodati peludnih zrnaca, dobro ih koristiti upravo u smoothie-ju koji sadrži kiselinu, odnosno agrume. Pročitajte više o tome kako koristiti pelud u ovom članku.

Sastojci koje stavljate u blender (4 čaše soka):

  • 7-8 mušmula
  • 2 naranče
  • 4-5 mandarina
  • žličica peludnih zrnaca
  • vode koliko trebate

naranča i mušmula

Piše: Sunčica P.