Mušmula neodoljivo paše s narančom

Mušmula ili divlja kruškica je još uvijek nepoznato i zanemareno voće. Znamo da je to voće iznimno hranjivo i aromatično, ali ga još ne znamo dobro koristiti. Masovnim korištenjem blendera, pojavila se prilika i za ovo voće. Problem mušmule je njena čudna konzumacija. Kada plod postane mekan, trebate istisnuti usplođe iz kore i izvaditi koštice. Više o mušmuli pročitajte ovdje. Današnji blenderi su sasvim adekvatni za koštice mušmule i više se ne morate zamarati s košticama. Ako i ostanu mrvice koštica, one padnu na  dno čaše i ne morate ih popiti.

 

Mušmula ima finu, kremastu konzistenciju. Shvatila sam da mušmula i naranča savršeno pašu u kombinaciji. Sezona mušmula završava, a sezona naranči počinje. Te sezone se ipak sastaju i stvaraju priliku su za divni, kremasti smoothie. Mušmule doprinose kremoznosti i bogatom okusu, a naranča daje onu finu visoku notu u okusu. Savršena kombinacija!

naranča i mušmula

U ovaj smoothie dodajem malu žličicu peluda. Ako želite koristiti ljekovite blagodati peludnih zrnaca, dobro ih koristiti upravo u smoothie-ju koji sadrži kiselinu, odnosno agrume. Pročitajte više o tome kako koristiti pelud u ovom članku.

Sastojci koje stavljate u blender (4 čaše soka):

  • 7-8 mušmula
  • 2 naranče
  • 4-5 mandarina
  • žličica peludnih zrnaca
  • vode koliko trebate

naranča i mušmula

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/7