Izabela i smokve

Raditi sokove po određenim receptima nema puno smisla. Pogotovo nemaju smisla recepti koji sadrže veliki broj raznih sastojaka. Kao prvo se previše izmučite dok sve nađete, a smjesa svega i svačega općenito nema puno smisla. Jedina odrednica za recept je SEZONA. Kombinirajte i koristite ono što imate. To je jedina i najbolja smjernica za recept. Umjereno kombiniranje sastojaka koji su vam nadohvat ruke i kojih u sezoni ima u izobilju, najbolji je savjet!

 

Sezona smokava traje kratko, ali smokava tada ima u izobilju. Tek ove godine sam ih počela stavljati u smoothie. Kombinirala sam ih s grožđem izabela koje se poklopilo sa sezonom. Sok od ove kombinacije je hranjiv, gust, odličan! Čak je i izrazito lijepe boje. Uvijek u smoothie stavljam limun jer mi se činilo da bi okus mogao biti presladak,

izabela i smokve

Grožđe izabele ima izraženu tvrđu i kiselu kožicu i naravno tvrde koštice.  Upravo su ti djelovi nutritivno najbogatiji, ali nisu baš ugodni za jesti. Sva sreća da postoje ti blenderi koji sve to usitnjavaju. Sjemenke sadrže jake antioksidanse, sastojke koji djeluju protiv raka, usporavaju rast stanica raka a istovremeno obnavljaju zdrave stanice. Sastojci iz sjemenki čiste tijelo od svih vrsta štetnih masnoća (kolesterol, trigliceridi), čiste krvne žile, razlažu krvne ugruške, djeluju na liječenje proširenih vena, protiv alergijskih bolesti i šećerne bolesti.

 

 Smokva se sa svojim nutritivnim sastavom i ljekovitim svojstvima izdiže iznad mnogih vrsta voća. Odličan su izvor vlakana. Ovaj oblik vlakana pomaže u kontroli razine šećera u krvi te snižava razinu kolesterola vežući ga u probavnom traktu.

Sastojci koje stavljate u blender:

  • 4 grozda izabele (samo oprane bobice)
  • 5 - 6 zrelih smokvi
  • 1 limun
  • hladna voda

izabela i smokve

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/3