Mljevene sjemenke grožđa

mljevene sjemenke grožđa

Nakon što napravite sok ili džem od grožđa preostat će vam ovaj visoko vrijedni sastojak. Sjemenke grožđa su izuzetno vrijedne. Inače se koriste za izradu kvalitetnog ulja ili ekstrakta sjemenki grožđa. Sadrže 3 najjača najjača biljna flavonoida: resveratrol, kvercetin, antocijanidi i proantocijanidi (OPC).

 

Ukratko se može reći da sjemenke sadrže jake antioksidanse, sastojke koji djeluju protiv raka, usporavaju rast stanica raka a istovremeno obnavljaju zdrave stanice. Sastojci iz sjemenki čiste tijelo od svih vrsta štetnih masnoća (kolesterol, trigliceridi), čiste krvne žile, razlažu krvne ugruške, djeluju na liječenje proširenih vena, protiv alergijskih bolesti i šećerne bolesti. Sjemenke grožđa postaju top namirnica.

Sastojci

  • suhe sjemenke grožđa (na slici su sjemenke izabele)

sjemenke grožđa

Sjemenke su puno prihvatljivije za organizam ako se melju u prah. Kada ih dobijete kao nusprodukt izrade džema ili soka, zaista ih je šteta baciti. Na slici je prikazano kako sam sušila sjemenke izabele. Dovoljno ih staviti na masni papir i sušiti u pećnici na niskoj temperaturi (oko 50 °C). Za mljevenje, morate imati jaki mlin. To danas i nije teško nabaviti. Prah možete konzumirati sa mnogim namirnicama i time ćete znatno poboljšati nutritivna svojstva svoje ishrane.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.57 (14 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/8