Izabela napitak

Grožđe izabele ima izraženu tvrđu i kiselu kožicu i naravno tvrde koštice. Mnogima sve to smeta i ne možete pojesti previše takvog grožđa. Blender je za tu namjenu idealan, pogotovo ako uspije usitniti tvrde koštice iz grožđa. Tako usitnjene koštice su izrazito zdrave i tijelo ih tako usitnjene može puno bolje iskoristiti.

zimski napitak

Ukratko se može reći da sjemenke sadrže jake antioksidanse, sastojke koji djeluju protiv raka, usporavaju rast stanica raka a istovremeno obnavljaju zdrave stanice. Sastojci iz sjemenki čiste tijelo od svih vrsta štetnih masnoća (kolesterol, trigliceridi), čiste krvne žile, razlažu krvne ugruške, djeluju na liječenje proširenih vena, protiv alergijskih bolesti i šećerne bolesti. Usitnjene sjemenke u ovim sokovima su gotovo glavni razlog zbog čega i  radim ovakve sokove.

 

U sezoni izabele, gotovo savki dan pravim ovakve sokove. Ponekad napravim čisti sok, a ponekad razrijeđen s vodom. Djeci često pomiješam s banonom koja daje gustoću i ublažava okus.

Sastojci koje stavljate u blender:

  • 4 grozda izabele (samo oprane bobice)
  • 1 banana
  • 1 čaša vode

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/22