sirova hrana

Sirova hrana

Negdje u svojoj suštini svi znamo da sirova hrana najsavršenija, a sve ostalo su kompromisi. U današnje doba, doveli smo svoj organizam do samog ruba. Dajemo mu tako malo nutritivno vrijednih sastojaka i balansiramo na samom rubu. Ustvari je nevjerojatno kako se organizam prilagodi i kako egzistira sa tako malo nutritivno vrijednih sastojaka. Krive su navike, nerazumijevanje vlastitog organizma, ali i nasjedanje obmanama prehrambene i farmaceutske industrije koje nisu okrenute zdravlju niti istini. Pojam sirove hrane se sve češće čuje i mislim da nitko ne može ignorirati takvu potrebu koja je posebno ojačala u zadnje vrijeme. Ojačala je zato jer je ljudima potrebno izlječenje i zaokret u cjelokupnom pristupu hrani.

 

sirova hrana

Postoje različiti “stilovi” u korištenju sirove hrane. Neki pod tim podrazumijevaju u prvom redu zelene kašaste sokove, drugi koriste supernamirnice i svoj stil razvijaju u tom smjeru, neki koriste isključivo voće itd...Svatko razvija svoj osoban stil prilagođen samo njemu i tu nema pravila. Sirovojelstvo je obično povezano sa izbacivanjem mesa, mliječnih proizvoda i jaja. Na taj način se najčešće propagira. Ne morate odustajati od mesa ako to ne osjećate. Bitno je da ništa ne namećete sebi niti drugima. Glavna poveznica svih stilova je uvođenje veće zastupljenosti sirove hrane u jelovnik. U kojem postotku? Koliko vama to paše. Ne morate odustajati od kuhanja i inzistirati da sve bude sirovo. Mnoge namirnice kuhanjem i kombinacijom s drugim namirnicama dobivaju na hranjivoj vrijednosti i često su puno primjerenije za čovjeka. Međutim, činjenica je da ćemo puno zdravije živjeti ako uvedmo više sirove hrane u jelovnik, pogotovo voća, povrća, sjemenki, orašastih plodova, ali također i sirovih jaja, suhog mesa, sirovog mlijeka. Sve su to blagodati sirove, punovrijedne i prirodne hrane koju smo izgubili. Istina je da je sirova hrana “živa hrana” koja na isti način djeluje u organizmu: oživljava ga i liječi.

07.03.2017.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/16