Smoothie od divljeg luka

Nakon sezone listova maslačaka, dolazi sezona listova divljeg luka. Listove maslačaka zamjenjuje lišće divljeg luka koje postaje glavni sastojak proljetnog smoothia. 

 

Maslačci počinju cvjetati i u to doba prestaje branje njihovih listova. Cvjetove maslačka možete nastaviti brati, ali vam fali svježi i listni dio za pripremu jutarnjeg smooothia. Divlji luk se odmah ponudi sa svojim svježim i bogatim lišćem koje je taman dobro razvijeno i prikladno za berbu. Berba traje nekoliko tjedana, a onda divlji luk krene u cvijet. Tada se koristi cvijet, a lišće se ne bere. Izmjena biljaka, njihove promjene i praćenje tih sezonskih promjena me oduševljava. Sve je savršeno izbalansirano. Taman kad se zasitite jedne biljke, dolazi prirodna promjena i nudi vam se nova biljka koja taman dolazi u najprikladniju fazu korištenja za zdravlje. Točno ono što vam je potrebno u određenom sezonskom razdoblju, upravo vam bude ponuđeno kao na pladnju i u točnom vremenskom trajanju koliko je potrebno. Potrebno je samo pratiti prirodu i ništa više.

 

Divlji luk je biljka koja najefikasnije čisti crijeva, želudac i krv. Sličnog je djelovanja kao i češnjak, ali naravno kao divlja biljka ima i jače djelovanje. Sve dobrobiti divljeg luka pročitajte u ovom članku.

divlji luk smoothie

Limeta odlično prikriva miris češnjaka u ovom smoothiju. Osim toga, u ovo doba godine sezona domaćih limuna je gotova. Primijetila sam da su upravo u to doba godine, limete iz uvoza izuzetno kvalitetne i aromatične. Limeta odlično paše sa svježe, zelenim listovima bilo koje vrste i savršeno sprečava oksidaciju. Čak se i banana, koja izrazito oksidira, odlično drži ako je dodate u ovaj smoothie.

Sastojci koje stavljate u blender:

  • stručak svježih listova divljeg luka kao na donjoj slici
  • 2 jabuke
  • 1 limeta
  • 1 žlica meda
  • vode koliko trebate

divlji luk smoothie

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/19