Divlji luk s gljivama

Divlji luk odlično paše s gljivama. Najukusnije će biti gljive iz prirode. Mogu se sezonski nabaviti na tržnicama i mala količina takvih gljiva dat će vrhunski gurmanski doživljaj. Ipak mogu poslužiti šampinjoni i bukovače iz trgovine. Ovom prilikom sam koristila upravo mješavinu šampinjona i bukovača. Sve o divljem luku pročitajte ovdje.

Divlji luk s gljivama

Sastojci

  • stručak listova divljeg luka (100 - 200 g)
  • 1 običan luk
  • 300 g raznih gljiva (mogu biti šampinjoni, bukovače, vrganji, lisičarke, trube...)
  • 1 dl bijelog vina
  • malo maslaca
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • sol, papar

Divlji luk s gljivama

Divlji luk operite, grubo izrežite i dodajte u blender zajedno s vrhnjem, soli i paprom. Napravite gustu pastu od navedenih sastojaka. Obično to napravim u malom kuhinjskom blenderu.

Divlji luk s gljivama

Bukovače izrežite na trakice i dinstajte na maslacu i luku. Podlijevajte bijelim vinom dok gljive ne omekšaju.

Divlji luk s gljivama

Kada gljive budu gotove, dodajte im smjesu od divljeg luka i samo promiješajte. Okusi gljiva i divljeg luka će se savršeno stopiti. Poslužite uz široke rezance ili nešto maštovitije.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/8