Proljetni ručak

proljetni ručak

Ovo je jedan odličan proljetni ručak. U rano proljeće, kod mene se svaki ručak bazira na divljem luku (ili juha, ili salata, ili na tjesteninu...bezbroj mogućnosti). Nema biljke koja bolje čisti krv!

 

U narezane i oprane listove i cvjetove divljeg luka dodala sam narezane mini rajčice i narezanu fetu. Začinila sam s maslinovim uljem, malo soli i papra. Količine si odredite prema vašim potrebama.

 

Dok sam pripremala salatu, skuhala sam mladi krumpir s korom. Što se pohanaca tiče, ja ih radim na sljedeći način. Kada kupim junetinu, odmah je dijelim u manje količine i zaledim. Da bih uopće rezala tanke šnite na mesoreznici, meso mora biti zaleđeno. Dakle režem najtanje šnite, čekam da malo led opusti, posolim, popaprim. Prije toga sam već umiješala jedno jaje, malo brašna, žličicu soli i mlijeka toliko da smjesa ne gusta. Više rjeđa nego gušća. Ako bude pregusto, onda tijesto oko mesa ispadne predebelo, a to ne volim. Šnitice mesa potopite u smjesu. Vadite šnitice iz smjese, uvaljujete u prezlu i odmah na vruće ulje. Šnitice su jako brzo gotove (2-3 minute sa svake strane) , jer su tanke. Vjerujte, tanko je, hrskavo i sočno!

Svi okusi u vom ručku su skladni. Možda vam čak krumpir u kori i nije potreban. Ovakva salata i ovi  pohanci su savršen ručak!

Sastojci

Salata:
  • listovi i cvjetovi divljeg luka
  • mini rajčice
  • feta sir
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
Meso:
  • junetina od lopatica, izrezana na mesoreznicom
  • 1 jaje, brašno, mlijeko, prezla i sol za pohanje
  • sol, papar

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/11