Kremasta tjestenina s divljim lukom

Čim sam vidjela mlade listove divljeg luka, dobila sam inspiraciju za ovo jelo. Htjela sam napraviti kremastu teksturu, svijetlo zelene boje, po ukusu pikantnu i konkretnog okusa. Divlji luk nije neutralan i jačeg je mirisa pa ga treba kombinirati s jačim namirnicama. Parmezan je idealan. Mljevene sjemenke će zaokružiti i dati puninu ovom umaku. Kremastu strukturu svemu će dati slatko vrhnje. Nema smisla koristiti tučeno slatko vrhnje samo za kolače. Zašto i tjestenina ne bi bila kremasta ?!

divlji luk i tjestenina

Sastojci

  • 60 g (stručak listova divljeg luka)
  • 50 g suncokretovih sjemenki
  • vrećica parmezana (50 g)
  • malo himalajske soli
  • 2 žlice nerafiniranog suncokretovog ulja
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • tjestenina po izboru

Najprije ubacite u blender: divlji luk, sjemenke suncokreta, parmezan, sol, ulje. Sameljete navedene sastojke u kašu. Slatko vrhnje izmiksate toliko da počne dobivati volumen. Pomiješajte slatko vrhnje i kašu od divljeg luka i umak je spreman.

Zakuhajte tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom. Ovo bi bila prava proljetna pašta!

Piše: Sunčica Pećnjak