Sok od izabele

sirup od izabele

Sirup, odnosno sok radite istim postupkom kao i džem. Jedina je razlika što ne stavljate želin. Količinu šećera također prilagođavate svome ukusu. Ako želite da vam sok duže stoji, dodajete više šećera, pa čak možete dodati i malo limunske kiseline (Vidi članak o izradi sirupa).

Sastojci

  • 3 - 4 kg grožđa izabele
  • 1 kg šećera

izrada pekmeza od izabele

Bobe grožđa skinete s peteljke, blago zagrijete u loncu da omekšaju, miksate sa štapnim mikserom i na kraju propasirate tako da vam na kraju samo ostaju koštice. Koštice sušite, meljete i koristite kao dodatak jelima.(vidi članak o sjemenkama grožđa).

 

U pasirani sadržaj dodajete šećer po osbnom ukusu. Ovisi da li želite sirup ili više sok. Blago zagrijete i čim provre stavljate u sterilne staklenke. Ohlađene staklenke čuvam u hladnjaku.

 

Sok od ove vrste grožđa je fantastičan! Prava je okrepa i poslastica za zimske dane, ako uopće ostane do tog vremena...

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/3