Sirup od ružinih latica

Ružine latice su ljekovite, a ljekovitost je izraženija ako se radi o divljim sortama ruže. Presadila sam od susjeda ružu penjačicu koja predivno cvate i cvjetova ima u izobilju. Ne izrađujem često sirupe jer su preslatki, ali povremeno mi to baš paše. Pogotovo ne propuštam priliku u doba ružinih cvjetova.

sirup od ružinih latica

sirup od ružinih latica

Ruže berite ujutro po sunčanom vremenu. Birajte svježe i mlade cvjetove.

sirup od ružinih latica

Osigurajte staklenke koje možete hermetički zatvoriti (bilo bi dobro da imaju gumu). Staklenku do pola napunite laticama i do vrha prelijte vodom. Čvrsto zatvorite i stavite na hladno mjesto 3 dana. Jako je važno da u staklenke ne ulazi zrak, jer inače tekućina posmeđi.  Povremeno protresite bocu.

sirup od ružinih latica

Nakon 3 dana zakuhajte tekućinu sa šećerom, na 1 litru otprilike 1 kg šećera. Nacijedite limunov sok, otprilike 2 limuna po litri soka. Sirup je izuzetan, a možete ga i zamrznuti.

sirup od ružinih latica

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Mozes i sa medom ili stevijom

sirup sa belim rafinisanim secerom je otrov bez obzira koliko je lekovita biljka od koje se sirup pravi

probaje od ruži ćajevki mirišljavih pa ćete uživati u vrhunskom soku pa još sa ledom nemoguće je dobar okus

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/8