Cvjetovi bagrema

Bagrem je poznat pod imenima: akacija, bijeli bagrem, kraljevo drvo i kapinka. Kao drvo, bagrem je iz više razloga omiljen i vrlo raširen: samo drvo je visoke kakvoće, jedno je od najmedonosnijih stabala, a također je cijenjen i kao ukrasno drvo. Za ishranu od ove biljke koristite samo cvjetove i to naravno u umjerenim količinama. Općenito,  konzumiranje niti jedne biljke nije preporučljivo u većim količinama.

Čim opazite rascvjetale grozdove cvjetova bagrema, vrijeme je da pripremite delicije od ovih cvjetova. Berite cvjetove koji su svježe otvoreni ili još u pupoljcima. Ovo cvijeće konzumirajte u umjerenim količinama.

 

Sirup od cvjetova

Od ovih prekrasnih grozdastih cvjetova možete pripremiti sirup na isti način kao što pripremate i sirup od bazge. Vidi recept sa sok od bagremovih cvjetova . Bitno je da cvjetove držite jedan dan namočene u vodi. Sve mjere možete varirati po ukusu i želji  koliko dugo želite da se sok održi.

 

Pohani cvjetovi

Također cvjetove možete pohati tako da ih umočite u smjesu sličnu onoj za palačinke. Smjesu napravite od jednog jaja, brašna i mineralne vode. Smjesa mora biti nešo gušća nego za palačinke. Izuzetna delicija...

Piše: Sunčica P.