Štrudla s grožđem

Grožđe oplemenjuje klasičnu štrudlu od jabuka. Mnogi često stavljaju grožđice o štrudlu od jabuka, ali svježe grožđe je puno ukusniji dodatak. Pogotovo je ukusno kada upotrijebite aromatičnu vrstu grožđa kao što je izabela. Tu i tamo koja bobica izabele će fantastično podići i osvježiti štrudlu. Izabela je savršen začin za štrudlu i trebate ga upotrijebiti kao i začin, a to znači u malim količinama.

 

Uvijek je savjet da kod štrudle sami napravite kore ili upotrijebite što kvalitetnije kore, najbliže domaćim korama. Najbolji izbor je friško vučeno tijesto koje možete nabaviti na tržnicama.

izabela štrudla

Sastojci

  • paket kora za štrudlu
  • 5 - 6 jabuka
  • grozd izabele
  • 100 g maslaca za premazivanje
  • šećer po potrebi

Priprema

izabela štrudla

Upotrijebite po 2 lista za svaku štrudli. Svaki list premazati otopljenim maslacem. Jabuke ogulite i izrežite na tanke ploščice, jedna veća jabuka po svakoj štrudli. Po potrebi pospite sa šećerom. Stavite bobice izabele kao na slici. Bitno je da ne pretjerujete s bobicama jer izabela ima jaku aromu koja će se osjetiti i u maloj količini. Osim toga, izabela će dati predivnu boju štrudli.

 

Ne zaboravite premazati vrh štrudle s malo maslaca, mlijeka ili vrhnja. Nešto mliječnoga na vrhu će dati lijepi zapečeni izgled. Peći na 180 °C, 20 - 25 minuta dok štrudla ne porumeni.

izabela štrudla

Piše: Sunčica P.