Brzi kolač sa višnjama

orahovac

Sastojci

  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 boca kompota od višanja (cca. 300 g očišćenih i ocijeđenih višanja)

 

Često vam se desilo da vam je voće u ovakvom kolaču palo na dno. Evo recepta da se to ne dogodi... Možda je ovo kolač koji najčešće radim. Brzo i jednostavno se napravi i radim ga u svim sezonama, jer kompot od višanja uvijek imate na raspolaganju. Odlično ga je napraviti za doručak ili bilo koju drugu priliku kad vam treba brzina.

Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, dodati šećer, mlijeko, ulje, jaja. Sve dobro izmiksati. Smjesa ispadne više rjeđa nego gusta. Međutim, ne trebate se opterećivati. Lagano primiješajte ocijeđene višnje. Sok iz kompota, naravno naredite djeci da popiju. Pećnicu obavezno zagrijte i stavite peći na malo višu temperaturu nego inače, otprilike na 220 C 30 minuta. Kolač će se dići, a višnje će biti ravnomjerno u kolaču. Kolač ne može biti brži i jednostavniji, a toliko je dobar.

Piše: Sunčica P.