Brzi kolač sa višnjama

orahovac

Sastojci

  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 boca kompota od višanja (cca. 300 g očišćenih i ocijeđenih višanja)

 

Često vam se desilo da vam je voće u ovakvom kolaču palo na dno. Evo recepta da se to ne dogodi... Možda je ovo kolač koji najčešće radim. Brzo i jednostavno se napravi i radim ga u svim sezonama, jer kompot od višanja uvijek imate na raspolaganju. Odlično ga je napraviti za doručak ili bilo koju drugu priliku kad vam treba brzina.

Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, dodati šećer, mlijeko, ulje, jaja. Sve dobro izmiksati. Smjesa ispadne više rjeđa nego gusta. Međutim, ne trebate se opterećivati. Lagano primiješajte ocijeđene višnje. Sok iz kompota, naravno naredite djeci da popiju. Pećnicu obavezno zagrijte i stavite peći na malo višu temperaturu nego inače, otprilike na 220 C 30 minuta. Kolač će se dići, a višnje će biti ravnomjerno u kolaču. Kolač ne može biti brži i jednostavniji, a toliko je dobar.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.36 (20 glas(a)/ova)Odlilan. jednostavan

Super recept ali na toj temperaturi izgori a unutra sirovo pa sam smanjila temperaturu

Na ovaj način sam i ja dobila recept (nije pislao kolika je čaša). Uglavnom, ja uzmem svoju najveću čašu od 2,5 dl i bude odlično.

Sve super, sve pet, sviđa mi se kolač. Ali zanima me jedno: Piše u sastojcime 2 šalice brašna, zanima me kolike su te šačice 1 dcl, 1,5 dcl, 2 dcl? Hvala

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/13