Slatka gužvara

Slatka gužvara je jako fini desert. Oni koji vole slatki sir, hrskavu koricu i po koju grožđicu, to je pravi desert za njih! Jako je fino dok je toplo, iako je i kasnije ukusno na drugi način. Dugo sam željela isprobati ovaj kolač i prilika je došla kada sam trebala napraviti nešto jako brzo i fino. Priprema ovog kolača je najbrža moguća i jedino uračunajte vrijeme za pečenje.

slatka gužvara

Sastojci

  • 7 tankih žutih kora za savijače (tanke kore s jajima)
  • 0,5 kg svježeg sira
  • 1 puding od vanilije
  • 2 jaja
  • 5 dl slatkog vrhnja (za šlag)
  • 5 žlica šećera
  • zlatne grožđice

Priprema

slatka gužvara

Mikserom napravite smjesu od svježeg sira, jaja, šećera, 3 dl slatkog vrhnja i pudinga od vanilije. Na kraju umiješajte zlatne grožđice po ukusu.

 

Okrugli kalup ( fi 26 cm ) obložiti s dvije kore, a za pokrov izrezati dva kruga prema veličini kalupa. Ostatak tijesta natrgati na manje komade i dodati u prethodno pripremljenu smjesu. Najbolje je koristiti svježe kore s tržnice. Kada radite sa sirom, uvijek koristite tanke žute kore s jajima.

 

Smjesu uliti u kalup obložen korama, rubove tijesta preklopiti po smjesi te na njih složiti dvije okruglo pripremljene kore po kojima dodati ostatak slatkog vrhnja. Peći oko 50 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne dobije boju kao na slici.....DOBAR TEK!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/11