Izabela desert

Grožđe izabela ima upečatljivu aromu i miris. Zato je idealna namirnica za slastice koje nećete zaboraviti. Prijateljica je slučajno probala ovaj desert i iako ne voli jesti izabelu, ovaj desert joj se jako svidio. Za nju pišem ovaj recept.

 

Od izabele je najjednostavnije napraviti žele i onda ga imate dostupnog cijele godine. Recept za žele od izabele je ovdje. Kada imate žele, ovakve deserte možete izrađivati kad god poželite. Deserti u čaši su posebno efektni i brzo se naprave. Fini hrskavi sloj, ljubičasti kremasti sloj, a između rastopljeni žele od izabele koji sve povezuje i ima najdominantniju aromu. Ljubičasta krema se radi od ljubičastog batata i slatkog vrhnja. Zato ova krema ima zanimljivu i posebnu aromu. Crumble je hrskavi sloj koji napravim od lješnjaka, maslaca, brašna i šećera. Slojeve možete slagati kako god želite. Čak je i zanimljivije da nisu sve čaše iste i da su slojevi složeni na različite načine.

izabela desert

Ovo su otprilike mjere za 4 - 5 čaša deserta

Sastojci

Crumble

Recept za crumble je na linku

  • 50 g šećera
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g oštrog brašna
  • 50 g maslaca
Žele od izabele

Recept za žele od izabele je na linku

  • 200 g  želea od izabele
Batat krema
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera
  • 1 manji batat (ljubičastog usplođa)
  • 1/4 vrećice želatine u prahu

izabela desert

Priprema

Stavite kuhati jedan manji batat u kori. Batat se kuha nešto kraće nego običan krumpir. Provjerite kad bude mekan i onda je gotov. Dok se batat kuha, napravite crumble po receptu. Batat dobro izgnječite u pire. Slatko vrhnje sa šećerom stavite da se malo zgrije i postepeno ga dodavajte u pire od batata i miksajte dok ne dobijete finu kremu. Dodajte malo nabubrene želatine i promiješajte. Stavite vrlo malo želatine jer je krema sama po sebi gusta. Čak možete i izostaviti želatinu jer ionako sve ide u čašu. Žele od izabele malo zagrijete kako bi prešao u tekuće stanje. Punite čaše sa po slojevima na način koji volite i koji odgovara vašoj umjetničkoj inspiraciji!

izabela desert

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/19