Savršeni crumble

Od kada sam pronašla ovaj recept za hrskavi crumble (ili drobljenac), često ga primjenjujem za mnoge slastice. Dodajem ga svugdje gdje trebam hrskavu komponentu slastice. Na primjer, slastice u čaši, kesten pire, deserti s voćem, svi oni su dobri kandidati da im se doda ovaj crumble. Brzo se izrađuje, a možete ga pospremiti i naknadno dodati gdje vam paše. Čak je i recept lako pamtljiv, sve ide na 50, odnosno sve komponente se dodaju u istom omjeru.

crumble

Sastojci

  • 50 g šećer
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g oštrog brašna
  • 50 g maslaca

crumble

Sve sastojke izblendati u kuhinjskom sjekaču i smjesu staviti na masni papir. Malo smjesu raširiti i staviti u zagrijanu pećnicu 10-ak minuta na 160° C.

 

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/13