Bijeli dud i višnja

Bijeli dud je vrlo slatkog okusa dok je višnja izuzetno kiselog okusa. Kombinacija s bijelim dudom ublažava kiselost višnje i smoothie je ugodnog okusa. Obje vrste voće imaju veliki ljekovit potencijal. Sve o ljekovitosti višanja pročitajte ovdje, a sve o izuzetnoj biljci bijelog duda pročitajte u ovom članku. Osim ljekovitosti primijetila sam još jednu karakteristiku. Kada višnje usitnjavate u blenderu, stvara se ogromna količina guste pjene koja je neugodna i nekako masna. Općenito, stvaranje pjene je nepoželjna pojava i obično pjenu izbacujem. Kada se u blender dodaju plodovi bijelog duda, pjene gotovo da nema. Još jedan razlog zašto koristiti kombinaciju višnje i duda.

 

bijeli dud i višnja

Dud je teško brati, pogotovo visoke grane. Međutim, samo stablo ima savršen mehanizam za tu gomilu plodova. Zreli plodovi jednostavno padaju, a nezreli ostaju i teško se odvajaju od peteljke. Jedino što vi morate napraviti je staviti jutenu prostirku ispod stabla i svakodnevno je prazniti. Na taj način nećete imati nered i opale plodove ćete moći koristiti. Točno ćete znati da su plodovi svježi, netom opali. Ostavite nešto plodova i životinjama. To se uvijek i dogodi, jer bijela murva obilno rodi i za sve ima dovoljno i obilno!

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • plodovi bijelog duda
  • očišćebe višnje
  • voda

 

Plodove višnje i duda stavljate u sličnom omjeru s manjom količinom vode. Nakon rada blendera dobijete gusti napitak koji razrjeđujete s preostalom količinom vode. Nema neugodne pjene, a napitak je gust, crven i čista koncentracija zdravlja!

bijeli dud i višnja

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/5