Nar napitak

Rijetki su oni koji imaju strpljenja jest nar kao voće i strpljivo prebirati koštice. To je najbolji način, ali danas uglavnom nitko nema vremena. Zato je najlakši način konzumacije nara kroz blender. Dobra strana ovog recepta je baš u tome što blender usitni koštice i time su one puno prihvatljivije za probavu. U tvrdim košticama nara se nalaze najdragocjeniji sastojci ovog voća. Jedan od njih je i punicična kiselina. O ljekovitosti pročitajte više ovdje. Napitak popijete i možete brzo odjuriti na posao.

 

Sezona nara je ujedno i sezona domaćih limuna, tako da je limun obavezan sastojak.

 

nar napitak

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • 1 domaći limun
  • 2 jabuke ili kruške
  • 1/4 nara (nar je obično velik i četvrtina te voćke bude sasvim dovoljna)
  • žlica meda
  • 3 čaše vode

Priprema

Najprije ostružete koricu limuna u posudu blendera. Preostalu bijelu koricu oljuštite i to je jedini dio voća koji bacate. Grubo narežete dvije jabuke ili kruške i zajedno s košticama i korom ubacite u blender. Koštice i kora su najkvalitetniji sastojci i zato se trudite koristiti organsko voće koje nije špricano. Na kraju dodate sjemenke od četvrtine nara. Ostatak nara jednostavno pospremite u hladnjak za idući dan. Napitak napravim sa 2-3 čaše vode. Nakon rada blendera, dobijete gusti napitak. Količina bude dovoljna za 4-članu obitelj i najbolji obrok za početak dana.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (4 glas(a)/ova)kostice od kruske su zdrave al od jabuke su otrovne

a kaj se melje sve, ili samo bobice?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/18