Nar napitak

Kada je sezona nara, svako jutro radim ovaj napitak. Nemam puno strpljenja jesti koštice nara, pa mi je ovaj način najprikladniji za ovu vrstu voća. Dobra strana ovog recepta je baš u tome što blender usitni koštice i time su one puno prihvatljivije za probavu. Napitak popijete i možete brzo odjuriti na posao.

Sezona nara je ujedno i sezona domaćih limuna, tako da je limun obavezan sastojak.

 

nar napitak

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • 1 domaći limun
  • 2 jabuke ili kruške
  • 1/4 nara (nar je obično velik i četvrtina te voćke bude sasvim dovoljna)
  • žlica meda
  • 3 čaše vode

 

Najprije ostružete koricu limuna u posudu blendera. Preostalu bijelu koricu oljuštite i to je jedini dio voća koji bacate. Grubo narežete dvije jabuke ili kruške i zajedno s košticama i korom ubacite u blender. Koštice i kora su najkvalitetniji sastojci i zato se trudite koristiti organsko voće koje nije špricano. Na kraju dodate sjemenke od četvrtine nara. Ostatak nara jednostavno pospremite u hladnjak za idući dan. Napitak napravim sa 2-3 čaše vode. Nakon rada blendera, dobijete gusti napitak. Količina bude dovoljna za 4-članu obitelj i najbolji obrok za početak dana!

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (4 glas(a)/ova)a kaj se melje sve, ili samo bobice?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6