Sok od peršina i limuna

Kombinacija limuna, peršina i vode je snažna formula za detoksikaciju, mršavljenje, ali s druge strane i za jačanje organizma. Poboljšava krvnu sliku, potiče i liječi probavu, potiče izlučivanje otrova, čisti jetru i bubrege, prirodni antibiotik za bakterije i viruse, podiže imunitet i energiju te daje sitost. Ako ste naumili smršaviti ili tek blago očistiti i ojačati organizam, ovaj napitak je alfa i omega!

Sok od peršina i limuna

Djelovanje peršina

Sirovi peršin je koristan u liječenju slabokrvnosti zbog pomanjkanja željeza, jer C vitamin koji sadrži olakšava apsorpciju željeza. Potiče apetit tako što pojačava aktivnost i izlučivanje želuca te poboljšava probavu i apsorpciju pa je odličan tonik posebno tijekom oporavka. Njegovo opuštajuće djelovanje u probavnom sustavu olakšava nadutost, koliku i depresiju. Kao diuretik liječi zadržavanje tekućine i ubrzava izlučivanje otrovnih tvari iz organizma. Zato je odličan lijek za artritis i giht.

Djelovanje limuna

Limun je namirnica s vjerojatno najdužim popisom pozitivnih djelovanja na naše zdravlje. Limun znatno podiže imunitet, on je prirodni antibiotik koji štiti od bakterija i virusa. Njegova kiselost odbija štetne bakterije, ali, što je zanimljivo, privlači bakterije korisne za naš probavni sustav. Mnoge dijete preporučuju limun jer on daje osjećaj sitosti i istovremeno diže energiju. Odavno se koristi kao lijek za jetru zbog svojega blagog djelovanja na njezin rad, kao i na probavu te krvnu sliku jer snižava kolesterol. Kod visokog kolesterola preporučuje se kombinacija limuna i cikle, a više informacija o pripremi napitka pročitajte ovdje. Limun je i učinkovit protiv žgaravice. Limun u kombinaciji s vodom je odličan za mršavljenje i pomoći će u reguliranju tjelesne težine i detoksikaciji organizma.

 

Zato je limun u kombinaciji s peršinom i vodom magični napitak za detoksikaciju, mršavljenje i ujedno osnaživanje organizma!

Sastojci koje stavljate u blender:

  • vezica peršina (oko 60 g)
  • 1 limun
  • 300 ml vode

Peršin grubo isijecite i stavite u blender. Koricu ekološkog limuna naribajte i također dodajte  u blender. Preostalo bijelu opnu limuna odstranite nožem. Očišćeni limun dodajte u blender. Sok od ovih sastojaka je svijetlo zeleno boje koja je izuzetno postojana i ne oksidira brzo. To samo dodatno govori o antioksidativnom učinku ovog soka. Okus je osvježavajući i ukusan.

Sok od peršina i limuna

Kako koristiti napitak

Vodu s peršinom i limunom pijte pet jutra za redom odmah čim se probudite. Savjetuje se ne preskakati niti jedan dan, a nakon petog dana prestati piti minimalno 10 dana.

Sok će djelovati detoksicirajuće i skinut će višak tjelesne težine. S druge strane, kombinacija peršina i limuna dat će tijelu potrebne vitamine i minerale. Naravno, ovaj magični napitak neće djelovati ako se tijekom ostatka dana nezdravo hranite i ako vam je još uvijek vježbanje nepoznanica. Uz kvalitetnu prehranu, ispunjenu voćem i povrćem, ovaj napitak može biti dodatni alat za skidanje suvišnih kilograma.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/3