Kako se riješiti kolesterola

Kolesterol je za život vrlo važna tvar, dobar je i nužan, no stvara probleme ako ga ima  previše. Treba stoga razlikovati dobar HDL od lošeg LDL kolesterola, čija povećana razina u krvi stvara rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo je recept iz narodne medicine koji pomaže u gotovo beznadežnim slučajevima visokog kolesterola. I cikla i limun su poznate namirnice koje čiste krv i snižavaju kolesterol. Sirova cikla je naprosto nevjerojatna namirnica.

 

Za ovaj recept nabavite domaću ciklu i limun. Naglašavam domaću ciklu jer cikla kao biljka povlači i dobre i loše sastojke zemlje i veliki je čistač zemlje. Ako je uzgojena u kemijski tretiranom tlu, povući će loše sastojke i na taj način može izazvati alergije i slično.

protiv kolesterola

Sastojci

  • cikla
  • limun

Za ciklu je bolje da bude što veća. Svaku večer očistite po jednu ciklu i izdubite je maksimalno što možete. Dubljenje počnem s nožem, ali se na kraju pomognem i žlicom. Bitno je rupa bude što veća kako bi vam stao sok od barem jednog limuna. Iscijeđeni sok stavite u ciklu i pustite preko noći. Ujutro popijte na tašte.

 

Prednost ovog načina je da vam ne treba sokovnik (ne morate prati milijun dijelova svako jutro). Brzo i jednostavno se priprema svaki dan i što je najvažnije na prirodan način i postupno utječete na kolesterol i krvnu sliku. Mislim da ovakve stvari treba probati prije svih tableta i lijekova.

04.02.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/13