Kako se riješiti kolesterola

Kolesterol je za život vrlo važna tvar, dobar je i nužan, no stvara probleme ako ga ima  previše. Treba stoga razlikovati dobar HDL od lošeg LDL kolesterola, čija povećana razina u krvi stvara rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo je recept iz narodne medicine koji pomaže u gotovo beznadežnim slučajevima visokog kolesterola. I cikla i limun su poznate namirnice koje čiste krv i snižavaju kolesterol. Sirova cikla je naprosto nevjerojatna namirnica.

 

Za ovaj recept nabavite domaću ciklu i limun. Naglašavam domaću ciklu jer cikla kao biljka povlači i dobre i loše sastojke zemlje i veliki je čistač zemlje. Ako je uzgojena u kemijski tretiranom tlu, povući će loše sastojke i na taj način može izazvati alergije i slično.

protiv kolesterola

Sastojci

  • cikla
  • limun

Za ciklu je bolje da bude što veća. Svaku večer očistite po jednu ciklu i izdubite je maksimalno što možete. Dubljenje počnem s nožem, ali se na kraju pomognem i žlicom. Bitno je rupa bude što veća kako bi vam stao sok od barem jednog limuna. Iscijeđeni sok stavite u ciklu i pustite preko noći. Ujutro popijte na tašte.

 

Prednost ovog načina je da vam ne treba sokovnik (ne morate prati milijun dijelova svako jutro). Brzo i jednostavno se priprema svaki dan i što je najvažnije na prirodan način i postupno utječete na kolesterol i krvnu sliku. Mislim da ovakve stvari treba probati prije svih tableta i lijekova.

04.02.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Hasko, sve piše u tekstu. Pije se jedna doza ujutro, na tašte. Radi se o sirovoj cikli organskog porijekla.

Žabokračina Dali si taj sok od jedne cikle i limuna pila u jednoj dozi ili 2-3 doze i dali ujutro na prazan želudac ili može tokom dana nebitno prazan ili pun želudac i dali svježu ili kuhanu ciklu? Hvala za odgovor.

Jeli se može u istu ciklu sipati više puta limun?

Ja sam probala i djelotvorno je sigurno. Ciklu sam rendala na najsitniju rendu i prelijevala sokom od jednog limuna. To sam puštala da odstoji oko 15 - 20 minuta i onda cijedila kroz gusto cjedilo. U roku od mjesec dana kolesterol mi se značajno snizio, a krvna sliku se poboljšala. Željezo u krvi nikad u životu nisam imala na višoj razini. Sano treba upornost, bolje reći lijenost treba protjerati ako se ne želi piti tablele protiv masnoće.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/15