Kocke s kavom

Ovo je sočan kolač od oraha s kremom koja miriše na kavu. Iako djeluje obično, iza te jednostavnosti krije se izvanredan sklad okusa. Ne mogu zamisliti bolji desert i ovaj recept je potpuno po mom ukusu. Jednostavan je, mali broj kvalitetnih namirnica, bez brašna, a okus kave i oraha je božanstven! Evo i postupka:

kocke s kavom

Krušne mrvice namočite u rum. Dobro umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte orahe, mrvice, malo ulja i snijeg od bjelanjaka. 

 

Na pleh namazan maslacem stavite oblatnu. Koristim standardnu tepsiju za pećnicu i oblatna obično nije iste dimenzije. Zato uzmem drugu oblatnu koju raskomadam tako da popuni praznine. Ako nemate oblatne možete koristiti podlogu po receptu za mađaricu. Izlijte pripremljenu smjesu na oblatnu. Pecite 30 minuta na laganoj vatri oko 160 °C.

 

Za to vrijeme pripremite kremu. Izradite maslac sa šećerom i žumanjkom. Dodajte vaniliju i kavu. Bitno je da napravite jaku kavu i obično stavim više od 5 žlica, jer obožavam okus i miris kave.

 

Kad se tijesto od oraha ohladi namažite kremu. Kolač ukrasite ribanom čokoladom. Ovo je toliko jednostavan recept, međutim, ovaj kolač ćete dobro zapamtiti!

 

Sastojci

Orahovo tijesto
  • 9 jaja+1 bjelanjak koji ostane od kreme
  • 120 g šećera (najbolji je tamni muscovado šećer ali može i obični)
  • 2 vanilin šećera
  • 3 velike žlice krušnih mrvica + rum
  • 300 g mljevenih oraha
  • 2 žlice ulja
  • 2 oblatne
Krema
  • 300 g maslaca
  • 150 g običnog kristal šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 vanilin šećera ili malo ekstrakta vanilije
  • 5 žlica jake crne kave (može i više)
  • naribana tamna čokolada

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



ovo je zaista vrhunski kolač! Slobodno koristite standardnu tepsiju is pećnice

Konačno je došlo vrijeme da napravim i ovaj kolač...ono što me zanima, koja je veličina pleha za tijesto?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/8