Zeleni rezanci s kozicama

Kada kupim zelene rezance, onda planiram napraviti ovo jelo. Zelene rezance kupujem isključivo samo za ovaj recept. Jelo je jednostavno, lijepo i ukusno. Idealno je za početnike u kuhanju. Mora uspjeti i nitko neće biti razočaran, a to je jako važno za početnike. Ovo jelo često ostavim djeci da skuhaju sami. Odličan primjer na kojem mogu naučiti kuhati jednostavna jela.

zeleni rezanci

Repovi kozica su dosta skupa namirnica. Kupujem veća pakiranja koja mogu trajati za više ručkova. Također kupim i veće pakiranje dagnji. Ponekad i njih umiješam u ovo jelo. Također, kupujem mješavinu dalmatinskih začina "Nadalina". Mješavina je dobra i praktična za sva riblja jela.

Sastojci

  • repovi kozica, 2 šake 
  • 1 pakiranje zelenih rezanaca
  • 5 - 6 režnjeva češnjaka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 dl bijelog vina
  • mješavina dalmatinskih začina: bosiljak, ružmarin, kadulja, origano
  • sol, maslinovo ulje

kozice

Na maslinovom ulju pržite narezani češnjak i mješavinu dalmatinskih začina. Temperatura prženja mora biti najniža moguća jer se nikako ne smije desiti da češnjak promijeni boju ili da se ulje počne dimiti. Češnjak je sitan i osjetljiv na prženje te lako posmeđi. S druge strane maslinovo ulje ne smije biti izloženo visokim temperaturama. Sve se mora odvijati brzo i maksimalno oprezno. Kada češnjak i začini počnu krčkati u ulju, dodajte repove kozica. Pustite da malo voda ispari i da se počnu pržiti. Podlijevajte bijelim vinom. Dodajte sol i na samom kraju začinite sa slatkim vrhnjem. Time je umak gotov.

 

Paralelno s ovim postupkom skuhajte zelene rezance. Procijedite ih i pomiješajte s umakom. Odličan i lagan brzinski ručak koji svatko može pripremiti.

Piše: Sunčica P.