Zeleni rezanci s kozicama

Kada kupim zelene rezance, onda planiram napraviti ovo jelo. Zelene rezance kupujem isključivo samo za ovaj recept. Jelo je jednostavno, lijepo i ukusno. Idealno je za početnike u kuhanju. Mora uspjeti i nitko neće biti razočaran, a to je jako važno za početnike. Ovo jelo često ostavim djeci da skuhaju sami. Odličan primjer na kojem mogu naučiti kuhati jednostavna jela.

zeleni rezanci

Repovi kozica su dosta skupa namirnica. Kupujem veća pakiranja koja mogu trajati za više ručkova. Također kupim i veće pakiranje dagnji. Ponekad i njih umiješam u ovo jelo. Također, kupujem mješavinu dalmatinskih začina "Nadalina". Mješavina je dobra i praktična za sva riblja jela.

Sastojci

  • repovi kozica, 2 šake 
  • 1 pakiranje zelenih rezanaca
  • 5 - 6 režnjeva češnjaka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 dl bijelog vina
  • mješavina dalmatinskih začina: bosiljak, ružmarin, kadulja, origano
  • sol, maslinovo ulje

kozice

Na maslinovom ulju pržite narezani češnjak i mješavinu dalmatinskih začina. Temperatura prženja mora biti najniža moguća jer se nikako ne smije desiti da češnjak promijeni boju ili da se ulje počne dimiti. Češnjak je sitan i osjetljiv na prženje te lako posmeđi. S druge strane maslinovo ulje ne smije biti izloženo visokim temperaturama. Sve se mora odvijati brzo i maksimalno oprezno. Kada češnjak i začini počnu krčkati u ulju, dodajte repove kozica. Pustite da malo voda ispari i da se počnu pržiti. Podlijevajte bijelim vinom. Dodajte sol i na samom kraju začinite sa slatkim vrhnjem. Time je umak gotov.

 

Paralelno s ovim postupkom skuhajte zelene rezance. Procijedite ih i pomiješajte s umakom. Odličan i lagan brzinski ručak koji svatko može pripremiti.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/2