Zapečeno povrće

zapečeno povrće

Pogledajte ovu šarolikost ljetnog povrća. Tko tome može odoljeti. Ovo je bio moj najčešće spremani prilog ovog ljeta. Ma nije ni prilog, po meni je to samostalno jelo. Vrhunac je vrtne sezone i u nekim momentima ne znate kud bi s tolikim povrćem. Ove godine sam ga najčešće jednostavno stavljala u pećnicu. Svi u tome uživaju. Može biti prilog uz šnicle, a može biti samostalno jelo za večeru. U tom slučaju ga koristim uz kiselo vrhnje.

Sastojci

  • kuhani krumpir
  • paprike
  • patliđani
  • rajčice
  • luk
  • tikvice
  • soli i ulje
zapečeno povrće

Mladi krumpir, manje veličine sam najprije napola skuhala. Čim se malo skuha, jednostavno mu je oguliti koru. U tepsiju sam ugradila masni papir. Stavite kuglice krumpira, narežete sve navedeno povrće, grubo, na veće komade. Rajčica stavite nešto manje, jer bi bilo previše vodenasto. Dobro zauljite i posolite. Stavite u pećnicu na program roštilja, na 180° C. S obzirom, da je krumpir kuhan, ostalom povrću ne treba puno. Bitno je da malo popusti i dobije rumenu boju. Sve bude sočno i prožeto sokovima povrća. Maknete masni papir i pretovarite u prikladnu zdjelu. Fantastično izgleda, a i ne morate ribati tepsiju :)

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/10