Zafrkanci

Slano pecivo s puno sira i maslaca. Zdrave i jednostavne namirnice na efektan način. Odličan snack za goste na zabavama. Napravite ih s različitim sjemenkama tako da budu za različite ukuse. Možete upotrijebiti kim, sezam, mak, bućine koštice i slično. Preporučam napraviti duplu mjeru ovog finog peciva.

zafrkanci

Sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 mala žličica soli
  • 500 g svježeg sira
  • 200 g maslaca
  • 1 jaje za premazivanje
  • kim, sezam, mak  za posipanje

Postupak

zafrkanci

Pomiješati suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo. Dodati sviježi sir i omekšali maslac. Kratko mijesiti. Ovo tijesto treba biti mekano i podatno. Oblikovati grudu, omotati prijanjajućom folijom i pustiti da odmara sat vremena u hladnjaku. 

 

Nakon sat vremena razvaljati tijesto i rezati tanke trake. Trake ufrkati kao na slici, premazati jajem i posuti sjemenkama. Peći 25 minuta na 180 °C.

zafrkanci

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/3