Varivo od žute repe

varivo žuta repa

Žuta repa je pomalo zapostavljena u prehrani i najčešće se upotrebljavala kao hrana siromašnih ili kao hrana za stoku. Posljednjih godina raste svijest o ovom ukusnom i zdravom zimskom povrću i sve je više recepata koja uključuju repu. Repa sadrži mnoštvo vitamina i minerala. Kalij iz repe potiče uklanjanje štetnih tvari iz organizma, zajedno s natrijem potiče rad bubrega te izlučivanje inzulina i održava potrebnu kiselo-lužnatu ravnotežu, povoljno djeluje na razinu kolesterola i šećera u krvi.

 

Sastojci

 

Količine repe i bundeve odredite po ukusu i količini variva kojeg želite skuhati

žuta repa

Repu očistite i narežete na kockice. Stavite kuhati u vrelu vodu na 5 minuta. Vodu bacite, a repu procijedite. Ovaj postupak je potreban da se gorčina iz repe manje osjeti.

Na malo masnoće zapecite kobasice. Na istu masnoću dodajte isjeckani luk, domaću vegetu, kockice procijeđene repe, kockice bundeve. Kuhajte zajedno s kobasicama oko 20 minuta, dok sve povrće ne omekša. Na samom kraju napravim malo zaprške s uljem, češnjakom i malo brašna. Varivo dobije gustoću i bude finije. Inače koristim nerafinirano suncokretovo ulje. Kobasice kuhajte cijele i tek ih na kraju narežete jer tako ne gube sočnost. Zdravo i ukusno zimsko jelo!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.75 (4 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/6