Usoljeno povrće za juhu

Sastojci

  • 2 kg mrkve
  • 1 kg peršina
  • 1 kg celera
  • 0,5 kg soli

domaća vegeta  

Na tržnici kupite domaće povrće. Domaće povrće uvijek ima sasvim drukčiji okus nego tretirano i masovno uzgojeno. Vjerojatno je zato domaća vegeta nešto sasvim drugo od kupovne. Niti ona vegeta Natur nije ni blizu...

Operite i očistite povrće. Od peršina i celera koristite i korijen i lišće. Povrće sitno isjeckajte u blenderu i pomiješajte sa solju. Ostavite preko noći na hladnom mjestu i ujutro iscijedite sok. Povrće dobro natisnite u staklenke i pokušajte istisnuti sav zrak. Čuvajte u podrumu ili frižideru.

Kad dodajete ovaj pripravak jelima, skoro da ne morate ništa soliti!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (4 glas(a)/ova)



Uvijek stisnem krivi gumb :), ja stavljam još i češnjak, luk, poriluk. Ne cijedim nikakav sok jer je šteta.....

Na 2 kg povrća ide pola kg.soli. Sve dobro pomješati te staviti u male staklenke. Čuvati u tamnom i hladnom prostoru, kada se otvori čuvati u frižideru.

Povrće narezati na komadiće te samljeti u blenderu, da bude kašasto.

Odličan savjet, napravit ću idući put kao i vi. Neću cijediti, nego posušiti. Fala!

Ono što sam napisala prije...ja povrće ne cijedim, jer mislim da onda odu važni vitamini sa sokom ali ga sušim 3 sata, na 1kg povrća stavljam 5% soli i 2 usitnjene umeboši šljive i žličicu kurkume. Ako mislim koristiti veću količinu za duži period, onda pasteriziram, a na vrh povrća dodam još malo soli i obavezno omotam alu folijom, za kraći period držim u frižideru bez pasteriziranja...

Već godinama radim usoljeno povrće i super je za sva jela. Osim mrkve, peršina, celera stavljam i kelerabu, karfiol,porilik, malo biojelog luka, paštrnjak, i biljku zvana " vegeta". kome sam poklonila staklenku svi su oduševkheni i sada i sami to rade.Naravno biljke su ekološki uzgojene !

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1