Umjesto jutarnje kave

Ako stalno razmišljate kako vam jutarnja kava šteti i kako ste ovisni o njoj, ovo je recept za vas. Barem je nešto što bi vam moglo pomoći u fazi odvikavanja od kave. Boja i bogata pjena izuzetno podsjećaju na cappuccino, a okus na bijelu kavu. U ovom napitku nema nikakve kave, a niti ničeg mliječnog. Radi se samo o zdravim namirnicama koje će vam ujutro nahraniti organizam.

 

zdrava kava

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • šaka badema
  • komadić mahune rogača
  • 2 čaše tople vode
  • 1 vanilin šećer ili smeđi šećer
  • (ovisno o ukusu može ići i 1 banana)

 

Umjesto mahune rogača možete kupiti i sitno mljeveni rogač jer je do mahune obično teže doći. Ove bademe i rogač kupila sam slučajno na tržnici kod jedne gospođe koja je donijela svoju robu iz Skradina. Bademi su zaista bili domaći i po samom izgledu se znatno razlikuju od kupovnih. Bilo je tanjih, debljih i uglavnom su svi bili nepravilni. Okus je također bio puno intenzivniji. Mislim da definitivno treba inzistirati na kupovini domaćih badema!

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 4.5 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/10