Tuna pašteta

Pašteta od tune će vam postati omiljeni obrok kada isprobate ovaj recept. U recept ide tek nekoliko jednostavnih sastojaka, a priprema se svodi samo na blendanje. Nema kuhanih jaja i ne ide sol, samo tuna, krem sir, kapare, papar, malo maslaca i senfa.

 

Ovaj recept rješava problem koji mnoge muči, a to je pogrešna konzistencija namaza. Naime, pašteta od tune često ispadne previše rijetka. Problem se rješava dodatkom maslaca, najbolje otopljenog, koji se stajanjem paštete i hladnjaku fino stisne te ujedno čini paštetu mazivijom.

 

Nemojte dodavati sol. Tuna iz konzerve već je sasvim dovoljno slana pa postoji opasnost da će vam pašteta biti preslana. Radije probajte pa odlučite.

tuna pašteta

Sastojci

  • 145 g tune iz konzerve
  • 4 žlice krem ​​sira
  • 2 žličice kapara
  • 2 žličice omekšalog maslaca
  • 1 žličica senfa
  • papar

Priprema

Tunu stavite je u blender, dodajte ostale sastojke i blendajte dok smjesa ne postane kremasta. Bude li previše rijetko, stavite smjesu u hladnjak, trebala bi se stisnuti. Ako je i dalje previše rijetko, dodajte joj malo otopljenog maslaca. Ako želite više ribljeg okusa, dodajte par inčuna u blender. Kapare će dati svu potrebnu kiselinu tako da ne treba dodatno zakiseljavati. Osim toga kapare će dati onu pravu mediteransku aromu. Za pikantniji namaz, možete dodati češnjak. 

 

Ohladite sat vremena prije posluživanja. Poslužite uz tostirani kruh, zelenu salatu, mini rajčice, mozzarellu, masline, mini slatke papričice i slično. Takve namirnice izuzetno pašu uz ovu paštetu.

tuna pašteta

Piše: Sunčica Pećnjak