Tuna pašteta
Sastojci
- 2 konzerve tune
- 3 trokuta (zdenka) sira
- 2 kuhana jaja
- 1 vrećice majoneze
- 1 žlica senfa
- malo limunovog soka i malo papra
Jaja skuhati i sve sastojke pomiješati zajedno u multipraktiku ili štapnim mikserom. Obavezno probajte, pa nadodajte još senfa ili limuna. Nemojte odmah s tim pretjerati da vam ne bude previše kiselo, pomalo dodavajte. Kad ste sve smiksali, stavite paštetu u neku zdjelu s poklopcem i u frižider. Najbolja je na toplom kruhu iz tostera ili na kruhu koji ste ugrijali u pećnici.
Piše: Sunčica P.
Ocijenite ovo:
prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)
Ja imam također verziju namaza od tune koja bi vam se mogla svidjeti. S obzirom da imam dijete, a ne volim kuhana jaja, htjela sam napraviti nešto vrlo jednostavno i zdravo. Koristim abc sirni namaz (jer nema konzervansa i e-ova) i tunu. samo ih smiksam štapnim mikserom, ili vilicom ako želim teksturu i to je to. Za malu konzervu 80g tune uzmem srednji sir, a za veliku ono najveće (duplo) pakiranje sira. Iako, omjer sira i tune se može raditi po željama. Moj sin to voli jesti i sa žličicom ili umakati komadiće kruha. Također se može napraviti sa svježim sirom i malo vrhnja za verziju "au naturele".