Tropski užitak

Ovo je napitak koji koristim krajem zime. Zalihe domaćeg voća kao što su jabuke ili kruške su istrošene. Sezonskog domaćeg voća jednostavno nema nikakvog. Možda imate citruse: limun i naranču, ali i oni su pri kraju svoje sezone. Krajem zime nema ničega i tek se očekuje prvo sezonsko voće. U takvoj situaciji koristim kupljeno voće iz tropskih krajeva. 

 

Ananas je predivno voće i smoothi-ju daje kremastu i gustu konzistenciju. Naranča je neizostavni sastojak, a poneki mango odlično paše. Napitak je prava C vitaminska bomba, točno ono što očajnički trebate krajem zime. Koricu naranče nastružem (naravno one domaće, nešpricane). Dobra strana je što ananas ne morate precizno čistiti. Pri tome mislim na one točke koje ostaju nakon guljenja kore. Ionako sve ide u blender pa je bitno da se samo oguli kora.

zimski napitak

Sastojci koje stavljate u blender:

  • 1/2 ananasa
  • 1 naranča
  • 1/2 manga ili koja jabuka
  • vode koliko trebate za blender

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/20