Teriyaki piletina

Ovo je recept japanske kuhinje koji kombinira komade pilećeg mesa sa slanim soja umakom i slatkastim dodacima poput smeđeg šećera i đumbira. Piletina se najprije prži, a zatim dovršava u slatkastom umaku. Na kraju se dodaje tostirani sezam koji svojim okusom zaokružuje ovo jelo.

 

Na vama je da izaberete koji dio pilećeg mesa ćete koristiti. Možete koristiti batke, zabatke, prsa, odnosno birajte ono što volite. U jelo možete dodati luk, mrkvu, brokulu ili neko drugo povrće. Najprikladniji prilog je obična riža.

Teriyaki piletina

Sastojci

  • 500 g pilećeg mesa po izboru
  • 1 dl soja umaka
  • 1 dl vode
  • 1 mala žličica gustina
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • prst korijena đumbira
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • tostirani sezam za posuti

Priprema

Najprije radite umak s jednakom količinom vode i soja umaka. Dodajte smeđi šećer, naribani đumbir i češnjak u prahu. Pustite da se umak dobro zagrije. Umutite žličicu gustina i malo vode i dodajte u umak miješajući. Umak treba biti gušći i sirupast.

 

Meso po izboru zapecite na tavi. To mogu biti baci, zabaci ili komadi bijelog mesa. O veličini tih komada ovisi koliko trebate peći. Ne morate ništa soliti jer soja umak daje dovoljnu slanoću. Kad je meso gotovo, dodajte umak i pustite da kuha 2 minute dok umak prođe kroz piletinu.

 

Servirajte meso i rižu, a meso pospite tostiranim sezamom.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9