Talijanski kolačići od smokava

Sastojci

  • glatko brašno - 1 šalica
  • oštro brašno - 1 šalica
  • šećer - 1 šalica
  • ulje 1/2 šalice
  • mlijeko - 1/3 šalice
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice klinčića u prahu
  • nasjeclane svježe smokve - 1 šalica
  • sjeclani bademi - 1/2 šalice
Talijanski kolačići od smokava

Izmiksajte kremu od ulja i šećera i dodajte mlijeko. Izmiješajte brašno sa soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom i tu smjesu dodajte mokroj smjesi. Na kraju dodajte nasjeckane bademe i smokve. Žlicom nanesite kolačiće na papir za pečenje. Ostavite dovoljno mjesta za širenje. Pecite na 175 stupnjeva 25 minuta. Ova mjera daje 24 kolačića koji su nestali u istom danu, tako da ne mogu govoriti o trajnosti ovih keksića.

Piše: Sunčica P.