Čokosmokve

Ove čokoladne kuglice su bile pravo iznenađenje. Pokazalo se da ponekad nije potrebno uložiti veliki trud, da biste dobili nešto efektno i ukusno. Treba samo slijediti prirodu neke namirnice. U ovom slučaju su to suhe smokve koje su prirodna i zdrava slastica, a imaju lijepi, okrugli oblik. Izuzetno se slažu s bademom i čokoladom.

 

Prošlog Božića sam probala ove kuglice. Od svih božićnih slastica, ovo me je najviše impresioniralo. Jednostavna kombinacija samo  tri namirnice, a da postaje tako ukusna. Nikad to ne bih očekivala od obične suhe smokve, jednog badema i malo čokolade. To je ono kad se najmanje nadate, iznenadite se.

paprenjaci

Priprema je još jednostavnija. Jednostavno skinete vrh smokve i kroz taj otvor gurnete badem. Rastopite čokoladu i umočite punjene smokve. Koristila sam kvalitetniju čokoladu za kuhanje koju sam razblažila s malo maslaca. Toliko jednostavno, a tako ukusno i lijepo. Prirodna slastica kojoj ne mogu odoljeti.

 

Smokve nisu pravilno okrugle i niti jedna kuglica ne ispadne ista. Također, omot od čokolade ne možete savršeno napraviti jer se kuglice moraju sušiti i pri tome moraju dodirivati podlogu. Ovo nije recept za vas ako očekujete savršenstvo, ali je za vas koji volite prirodno savršenstvo u raznolikosti i jednostavnosti. 

Sastojci

  • suhe smokve
  • domaći bademi
  • čokolada

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/1