Desert u čaši

Recepti za desert u čaši su trenutno jako popularni. Priprema je jednostavna i brza, sve možete prilagoditi svom ukusu, nešto slično kao i sa cupcakes. Ovakav desert je u većini slučajeva zdraviji nego standardni kolači. Odlično izgleda i svi će biti oduševljeni u vruće ljetne dane. Koristite namirnice koje volite i ne može loše ispasti. Ja volim speculaas kekse i bademe. Zato sam upravo to koristila kao hrskavu podlogu. Marelice i borovnice su se nametnule po sezoni. Sve jo odlično pasalo sa bijelom kremom od šlaga i marscapone-a.

Sastojci

Krema
  • 250 g marscapone sira
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 1 čaša borovnica
Hrskavi sloj
  • 125 g speculaas keksa (Koestlin)
  • 70 g badema
Pire od marelica
  • 7-8 zrelih marelica
  • 1 dl vode
  • 3 - 4 žlice šećera
  • vrećica želatine (za 1/2 l tekućine)

Najprije pripremite kremu tako da istučete šlag sa vanilnom, umiješate marscapone i dodate borovnice. Za hrskavu podlogu izmrvite kekse i dodate grubo mljevene bademe. Marelice očistite, dodate šećer, 1 dl vode i sve izmiksate u blenderu. Dobijete rijeđu kašu koju malo zagrijete i umiješate otopljenu želatinu. Čaše punite: hrskava smjesa, bijela krema, hrskava smjesa i pire od marelica. Dobije se jedno 8 čaša. Sve dobro ohladite u hladnjaku i poslužite.

Piše: Sunčica P.