Prirodne kokos kuglice

Ovo nisu rafaelo kuglice, iako su izgledom najsličnije. Rafaelo kuglice su dorađene da podilaze nepcu, ali kokosa imaju samo u tragovima. Pravi ljubitelji kokosa će se pronaći u ovom receptu. Ove kuglice su apsolutno izrađene od  kokosa uz dodatak meda i badema. Okus je odličan, prirodne su i jednostavne.

 

Kroz Božić i Novu godinu navikli samo izrađivati one rafaelo kuglice od mlijeka u prahu. Neki su mlijeko u prahu zamijenili nekim pudingom s okusom slatkog vrhnja. Zaboravite muke oko pronalaženja mlijeka u prahu ili odgovarajućeg pudinga. Sve te recepte možete baciti u smeće. Niti su prirodni, niti su jednostavni, a nisu ni od kokosa. Za ovaj recept vam je potrebno 2 vrećice kokosa (obično su po 200 g), kokosovo ulje, med od bagrema i 30-ak badema. Ništa više, brzo ste gotovi, a okus je pravi kakav treba i biti!

kokos kuglice

Sastojci

  • 400 g kokosovog brašna (300 g za smjesu, a 100 g za posipanje)
  • 100 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja (naravno s mirisom)
  • 3  žlice bagremovog meda
  • 30-ak badema

kokos kuglice

300 g kokosa usitnite u mlincu za kavu. Smjesa će postati vlažna i masnija. Kada se više ne da usitniti, prebacite je u zdjelu. Na taj način usitnite sav predviđeni kokos.

kokos kuglice

U smjesu dodajte med i rastopljeno kokosovo ulje. Obavezno probajte slatkoću  kako bi je prilagodili svom ukusu..

kokos kuglice

Sve dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku 20-ak minuta da se počne stiskati. Ne više od toga jer kokosovo ulje jako stisne i ukruti smjesu pa nećete moći formirati kuglice.

kokos kuglice

Dok se smjesa hladi, očistite bademe od korice. Stavite ih na minutu u kipuću vodu, a zatim ih ocijedite i stavite u hladnu vodu. Opna će se smežurati i jednostavno ćete ih oljuštiti.

kokos kuglice

Formirajte kuglice od smjese i badema kojeg stavljate u sredinu. Trudite se napraviti što maje kuglice. Veličina mora biti tek toliko da pokrije badem. Kuglice su zasitne i kalorične tako da je bolje da su što manjih dimenzija.

Piše: Sunčica P.