Smokve ispod plahte

Sastojci

  • svježe smokve
  • kozji sir
  • tanko narezana slanina
smokve ispod plahte

Smokvama skinite peteljke i prerežite ih na pola. Ploškice kozjeg sira blago pritisnite u smokve. Tanko narežite slaninu i stavite na smokve, ali tako da se slanina prevjesi preko smokve. Kao da je sasvim prekrijete plahtom. Stvar je u tome što će se prilikom pečenja slanina stisnuti i bit će taman. Postavite smokve na masni papir i pecite 5-7 minuta na 180 C. Držite na oku smokve dok se peku. Sir će se rastopiti, a smokve će se malo karamelizirati. Izvadite kad vidite da je slanina porumenila i postala blago hrskava. Prije posluživanja neka se malo ohladi. Past ćete u nesvijest kolko je to dobro!

 

Mnogi preferiraju pršut sa smokvama. Meni se osobno ne sviđa kada se pršut ispeče, jer postane suh i krt. Ako želite raditi s pršutom radije ispecite smokve i sir i na kraju dodajte pršut bez pečenja. Ovo bi isto trebalo biti fantastično !

 

Isto tako, ako baš i niste ljubitelj kozjeg sira možete upotrijebiti plavi sir, gogonzolu i slično.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/14