Džem od smokava

Sastojci

  • svježe smokve
  • šećer - količina šećera je duplo manja od količine smokava
  • nekoliko limuna, po ukusu

đem od smokava

Odrežite stabljike. Izvagajte smokve. Koliko šećera koristiti? Polovicu težine smokava. (Imam 1,2 kg, pa sam koristila oko 550-600 g šećera).

 

Stavite šećer i voće zajedno u veliku zdjelu. Dobro promiješati, a zatim zdjelu ostavite u hladnjaku preko noći.

 

Sljedećeg dana, kuhajte šećer i smokve. Nakon što se šećer istopi, lagano uklonite plodove sa propusnom žlicom. Nastavite kuhati šećerni sirup dok se ne zakipi. Vratite šećerni sirup smokvama. Razlomite lagano smokve drvenom žlicom. Nastavite kuhati dok se ne zgusne (oko 1 h). Umiješajte sok od limuna po ukusu. Stavila sam sok od 1 i pol limuna. Malo još zakuhajte i prelijte u sterilizirane staklenke.

 

Uživajte u ovom đemu, nema onih kojima se ovo neće svidjeti.  

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/24