Slane pogačice

Za ovaj recept su znale valjda sve bake, pogotovo one sa sela. Recept koristi čiste namirnice bez ikakvih podizača tijesta, a vjerujte, pogačice se dignu kao male krafnice. Stvar je u siru koji podigne tijesto. Čak se preporučuje sir koji je stariji, jer bolje podiže tijesto. Dakle, ako imate u kući svježeg sira koji je pri kraju roka trajanja, ovo vam je idealan recept. Recept se lagano zapamti jer je sve na 300.

Sastojci

  • 300 g oštrog brašna
  • 300 g svježeg sira
  • 300 g maslaca
  • 2 male žlice soli (slanoću probati i odrediti po ukusu)

slane pogačice

Zamijesite sve sastojke i pri tome posebno pazite na slanoću. Slanoću uvijek treba malo probati, jer se ukusi razlikuju. Tijesto mora odstajati najmanje 3-4 sata u frižideru. Najbolji su rezultati kad ga ostavite da stoji do idućeg dana. Sutradan ga razvaljate na centimetar debljine i čašom režete pogačice. Slažete na masni papir, premažete žumanjcem i pospete sjemenkama. Pogačice možete peći i u tavi na ulju. Malo budu masnije, ali su super ukusne. Pogačice se mogu jesti same, uz nareske, uz pivu...,jednostavno, odlične su!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (2 glas(a)/ova)



Pečem ih kalsično na 180 C i to 15-ak miinuta. Gledam dok ne porumene i odmah vadim van. Jako je važno da krafnice imate na oku i da ih pravovremeno izvadite. Ako zakasnite koju minutu, cijeli trud vam propada...

...na koliko stupnjeva se peče?

Uvijek je lijepo saznati neki stari recept.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4