Slane pogačice

Za ovaj recept su znale valjda sve bake, pogotovo one sa sela. Recept koristi čiste namirnice bez ikakvih podizača tijesta, a vjerujte, pogačice se dignu kao male krafnice. Stvar je u siru koji podigne tijesto. Čak se preporučuje sir koji je stariji, jer bolje podiže tijesto. Dakle, ako imate u kući svježeg sira koji je pri kraju roka trajanja, ovo vam je idealan recept. Recept se lagano zapamti jer je sve na 300.

Sastojci

  • 300 g oštrog brašna
  • 300 g svježeg sira
  • 300 g maslaca
  • 2 male žlice soli (slanoću probati i odrediti po ukusu)

slane pogačice

Zamijesite sve sastojke i pri tome posebno pazite na slanoću. Slanoću uvijek treba malo probati, jer se ukusi razlikuju. Tijesto mora odstajati najmanje 3-4 sata u frižideru. Najbolji su rezultati kad ga ostavite da stoji do idućeg dana. Sutradan ga razvaljate na centimetar debljine i čašom režete pogačice. Slažete na masni papir, premažete žumanjcem i pospete sjemenkama. Pogačice možete peći i u tavi na ulju. Malo budu masnije, ali su super ukusne. Pogačice se mogu jesti same, uz nareske, uz pivu...,jednostavno, odlične su!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/20