Sirup od naranče

Sastojci

  • 1 kg naranče ili limuna (ili pomiješano)
  • 4 kg šećera
  • 8 dkg limunske kiseline
  • 5 l vode

sirup od naranče

Bitno je da naranče i limune koristite s korom. Baš se u kori se nalaze ljekoviti sastojci koji obilježavaju ovo voće. Zato izdvojite malo više novaca i kupite domaće limune i naranče. Vrijede svaku kunu, a konzumirate ih cijele.

 

Naranče i limune, već što imate, sameljete na flajš mašini. Sve stavite u vodu i pustite da odstoji 24 sata. Procijedite i dodajte šećer i limunsku kiselinu. Dobro promiješajte i punite boce.

 

Ovo je teži način izrade sirupa. Ako imate jaki sokovnik, onda već pola posla imate obavljeno. Cjelokupne naranče i limune gurnete u sokovnik i dobit ćete maksimum soka iz cijele voćke. Sok pomiješate sa šećerom i punite boce. Kod mene se taj sirup brzo popije tako da ne moram stavljati limunsku kiselinu. Jednostavno držim u frižideru i koristimo to.

Sirup možete dodavati u čaj, kolače. Pravi lijek za zimu.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Odlican sok

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/22