Savršeno pečeni krumpir

Pečeni krumpir je fino jelo i ne treba vam puno da na temelju toga zaokružite čitav ručak, Da bi bio zaista fini, treba mrvicu više pažnje posvetiti njegovoj pripremi. Želite postići hrskavu koricu, a iznutra kremoznost. Cijela poanta je da se krumpir najprije kratko skuha, oblikuje, a zatim naglo ispeče u nekoj krutijoj masnoći.

 

Za ovako pečeni krumpir preporučam bijelu vrstu krumpira.

pečeni krumpir

pečeni krumpir

Očistite krumpir i polovice krumpira stavite kuhati u vrelu, zasoljenu vodu 10 minuta.

pečeni krumpir

Krumpir procijedite i protresite kako bi se njegovi oštri rubovi ublažili. Ovaj detalj je jako bitan, jer će baš ti odlomljeni rubovi poprimiti rumenu boju i dati primamljiv izgled krumpiru.

pečeni krumpir

Krumpir prebaciti u zdjelu za pečenje, dobro posoliti, popapriti, premazati maslacem ili nekom krutijom masnoćom koju volite. Ako imate domaću svinjsku ili gušću mast, to je odličan izbor. Bitno je da se krumpiri u tepsiji ne prekrivaju, odnosno da su u jednom sloju. 

 

Peći oko 35 minuta sa ventilatorom na 200 °C.

pečeni krumpir

Piše: Sunčica P.