Savršeno pečeni krumpir

Pečeni krumpir je fino jelo i ne treba vam puno da na temelju toga zaokružite čitav ručak, Da bi bio zaista fini, treba mrvicu više pažnje posvetiti njegovoj pripremi. Želite postići hrskavu koricu, a iznutra kremoznost. Cijela poanta je da se krumpir najprije kratko skuha, oblikuje, a zatim naglo ispeče u nekoj krutijoj masnoći.

 

Za ovako pečeni krumpir preporučam bijelu vrstu krumpira.

pečeni krumpir

pečeni krumpir

Očistite krumpir i polovice krumpira stavite kuhati u vrelu, zasoljenu vodu 10 minuta.

pečeni krumpir

Krumpir procijedite i protresite kako bi se njegovi oštri rubovi ublažili. Ovaj detalj je jako bitan, jer će baš ti odlomljeni rubovi poprimiti rumenu boju i dati primamljiv izgled krumpiru.

pečeni krumpir

Krumpir prebaciti u zdjelu za pečenje, dobro posoliti, popapriti, premazati maslacem ili nekom krutijom masnoćom koju volite. Ako imate domaću svinjsku ili gušću mast, to je odličan izbor. Bitno je da se krumpiri u tepsiji ne prekrivaju, odnosno da su u jednom sloju. 

 

Peći oko 35 minuta sa ventilatorom na 200 °C.

pečeni krumpir

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/12