Savršen rizi bizi
Dugo nisam ovaj prilog uopće doživjela kao ukusan. Sad znam da je to zato što ga nisam znala skuhati. Dok sam na poslu, ponekad odem u restoran gdje poslužuju gablece. Restoran je zaista dobar i poslužuju taj savršeni rizi bizi. To je prilog kojeg uvijek imaju na meniju i sigurno ga i oni najviše vole. E, tada sam shvatila što je rizi bizi i da treba malo pažnje posvetiti u pripremi ovog jela. Najvažnije je da se riža ne prekuha. Nije potrebno inzistirati na posebnim vrstama riže. U onom spomenutom restoranu to rade sa nekom jeftinijom rižom okruglog zrna i ispada savršen. Nakon ovog recepta, rizi bizi mi je jedan od najdražih priloga.
Sastojci
- 1 šalica riže (omjer riže i vode 1 : 2,5)
- 1 luk
- 1 mrkva
- šaka graška
- 1 pileću kocka za juhu
- sol

U tavici na malo ulja popržiti luk, mrkvu i na kraju grašak. Dodajte jednu jušnu kocku otopljenu u pola čaše vode.

U isto vrijeme staviti kuhati rižu u uzavrelu i posoljenu vodu. Kuhati na slaboj vatri. Dok još nije sasvim gotovo (al dente), umijašti prodinstano povrće. Kuhati još koju minutu dok se sve ne poveže. Savršen rizi bizi je gotov!
Piše: Sunčica Pećnjak
Ocijenite ovo:
prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)