Savršen rizi bizi

Dugo nisam ovaj prilog uopće doživjela kao ukusan. Sad znam da je to zato što ga nisam znala skuhati. Dok sam na poslu, ponekad odem u restoran gdje poslužuju gablece. Restoran je zaista dobar i poslužuju taj savršeni rizi bizi. To je prilog kojeg uvijek imaju na meniju i sigurno ga i oni najviše vole. E, tada sam shvatila što je rizi bizi i da treba malo pažnje posvetiti u pripremi ovog jela. Najvažnije je da se riža ne prekuha. Nije potrebno inzistirati na posebnim vrstama riže. U onom spomenutom restoranu to rade sa nekom jeftinijom rižom okruglog zrna i ispada savršen. Nakon ovog recepta, rizi bizi mi je jedan od najdražih priloga.

rizi bizi

Sastojci

  • 1 šalica riže (omjer riže i vode 1 : 2,5)
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • šaka graška
  • 1 pileću kocka za juhu
  • sol

 

rizi bizi

U tavici na malo ulja popržiti luk, mrkvu i na kraju grašak. Dodajte jednu jušnu kocku otopljenu u pola čaše vode.

rizi bizi

U isto vrijeme staviti kuhati rižu u uzavrelu i posoljenu vodu. Kuhati na slaboj vatri. Dok još nije sasvim gotovo (al dente), umijašti prodinstano povrće. Kuhati još koju minutu dok se sve ne poveže. Savršen rizi bizi je gotov!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.5 (4 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/19