Šaum role

Kolač od tri sastojka, gotovo da nema banalnije slastice. Ipak, imala sam dva promašaja, a treći put je ove savršene šaumrole na slici napravila kćer. Kao prvo, za šaum role trebate nabaviti limene tuljce kako biste mogli ispeći rolice. Ni slučajno se nemojte pokušavati snalaziti sa zamjenskim rekvizitima kao što sam ja probala. Zato su moja dva pokušaja u smeću.

Lisnato tijesto razvaljate i od jednog komada lisnatog napravite 12 traka širine 2,5 cm. Trake motate oko tuljaca na način da se samo na malom dijelu preklapaju kako bi se prilikom pečenja spojile na tom mjestu. Neki te spojeve premazuju žumanjcima kao i cijele rolice. To nije nužno, pa napravite po ukusu. Rolice stavite peći dok ne porumene. Kada se ohlade, skidate ih s tuljaca

A sada ona slavna krema. U mojim neuspjelim pokušajima, najčešće mi se dešavalo da se ta krema počela topiti.  Ključni dio izrade ove kreme da se bjelanjci miksaju sa šećerom na pari. Miksate  dok krema ne postane zaista čvrsta. Ne treba izrađivati nikakav sirup, a kamoli dodavati vodu. Također sam izbacila limun iz recepta jer mojima ne paše taj okus u kremi.

Za ovaj kolač trebate također imati vrećicu za šlag ili slično pomagalo. Kremu stavljajte u vrećicu i punite role. Iako je slastica jednostavna, treba imati dosta pomagala. Šaumrole su zbilja i lijepa i ukusna slastica.

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 4 bjelanjka
  • 280 g šećera

Piše: Enia P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.1 (11 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/5