Ruskinja
Piše: Marko S.
Tijesto za tortu ispečete u dva dijela ili u jednom dijelu, pa ga režete u dva. Žumanjke, šećer, vanilin i mlijeko kuhate na pari. U ohlađeno dodati 1/2 l tučenog šlaga, rum, grožđice i pripremljenu želatinu.
U kalup od torte složite slojeve: krema, tijesto, krema, tijesto. Stavite u hladnjak preko noći i ujutro okrenete na tanjur.
Sastojci
Tijesto
- 6 žumanjaka
- 17 dkg šećera
- 17 dkg oraha (ili 3 žlice brašna/mrvica + 3 žlice oraha)
- snijeg od 6 bjelanjaka
Fil
- 8 žumanjaka
- 20 dkg šećera
- 3 dl mlijeka
- 1 vanilin štapić ili šećer
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1,5 dl ruma
- 10 dkg grožđica
- 1 vrećica želatine
Piše: Sunčica P.