Ruskinja

Piše: Marko S.

ruskinja

Tijesto za tortu ispečete u dva dijela ili u jednom dijelu, pa ga režete u dva. Žumanjke, šećer, vanilin i mlijeko kuhate na pari. U ohlađeno dodati 1/2 l tučenog šlaga, rum, grožđice i pripremljenu želatinu.

 

U kalup od torte složite slojeve: krema, tijesto, krema, tijesto. Stavite u hladnjak preko noći i ujutro okrenete na tanjur.

Sastojci

Tijesto
  • 6 žumanjaka
  • 17 dkg šećera
  • 17 dkg oraha  (ili 3 žlice brašna/mrvica + 3 žlice oraha)
  • snijeg od 6 bjelanjaka
Fil
  • 8 žumanjaka
  • 20 dkg šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 1 vanilin štapić ili šećer
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1,5 dl ruma
  • 10 dkg grožđica
  • 1 vrećica želatine

Piše: Sunčica P.