Restoranske njoke

Ovaj recept sam nazvla restoranske njoke jer je recept zaista iz jednog restorana. Ti njoki su bili toliko ukusni i mekani, da sam morala pitati za recept. Recept sam jedva dobila i sigurno ne bi bili oduševljeni da znaju da recept ide na internet. Ali evo, sada i dome možete proizvoditi ove iznimno ukusne njoke. Njoke su izrazito mekane i podatne za izradu. Recept je zaista odličan!

njoki

Sastojci

  • 500 ml kipuće vode
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice griza
  • 300 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • soli po ukusu

 

Vodu zasolite žličicom soli i stavite kuhati. U kipuću vodu postepeno dodajte oštro brašno. Pokušati što više miješati dok se da. Kada se toliko zgusne da više ne možete miješati, izlijte smjesu u zdjelu u kojoj ćete mijesiti i u kojoj će se smjesa brže hladiti. Kada se smjesa ohladi (da nije prevruće), dodajte ulje, griz, jaje, eventualno soli po ukusu. Zamijesite i oblikujte njoke.

Njoke stavljajte kuhati u kipuću vodu. Čim isplivaju, gotove su! Preporučam raditi duplu mjeru jer ovih njoka je uvijek premalo!

Piše: Sunčica P.