Restoranske njoke

Ovaj recept sam nazvla restoranske njoke jer je recept zaista iz jednog restorana. Ti njoki su bili toliko ukusni i mekani, da sam morala pitati za recept. Recept sam jedva dobila i sigurno ne bi bili oduševljeni da znaju da recept ide na internet. Ali evo, sada i dome možete proizvoditi ove iznimno ukusne njoke. Njoke su izrazito mekane i podatne za izradu. Recept je zaista odličan!

njoki

Sastojci

  • 500 ml kipuće vode
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice griza
  • 300 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • soli po ukusu

 

Vodu zasolite žličicom soli i stavite kuhati. U kipuću vodu postepeno dodajte oštro brašno. Pokušati što više miješati dok se da. Kada se toliko zgusne da više ne možete miješati, izlijte smjesu u zdjelu u kojoj ćete mijesiti i u kojoj će se smjesa brže hladiti. Kada se smjesa ohladi (da nije prevruće), dodajte ulje, griz, jaje, eventualno soli po ukusu. Zamijesite i oblikujte njoke.

Njoke stavljajte kuhati u kipuću vodu. Čim isplivaju, gotove su! Preporučam raditi duplu mjeru jer ovih njoka je uvijek premalo!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/15