Rafaelo kocke

Ako ste ljubitelj kokosa, ovo je za vas. Kokos i miris kokosa je u svakom dijelu ovog kolača. U biskvitu je naribani kokos, u kremi je kokosovo ulje, a na vrhu su hrskavi listići tostiranog kokosa. Prava kokos rapsodija!

 

Nabavite kvalitetno kokosovo ulje, najbolje ono ekstra djevičansko, hladno prešano. Cijena nije privlačna, ali upravo to ulje daje ovom kolaču pravi i originalan okus kokosa.

rafaelo kocke

Sastojci

Biskvit
  •  6 bjelanjaka
  •  150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 ml mlijeka za prelijevanje
Krema
  • 750 ml mlijeka
  • 160 g gustina
  • 6 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 150 g kokosovog ulja
  • kokosovi listići za posipanje

Priprema

Bjelanjke miješajte električnom miješalicom. Postepeno dodajte šećer. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) s papirom za pečenje. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta. Kad bude gotov preliti mlijekom kako bi ostao sočan.

 

Za kremu, žumanjke promiješati sa šećerom i gustinom. Dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.  Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati par minuta kao što kuhate puding. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati kokosovo ulje i maslac. Dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti kremu preko ohlađenog biskvita.

 

Kokosove listiće stavite na masni papir i pecite par minuta u pećnici, na blagoj temperaturi dok ne dobiju blagu boju. Tostirane listiće pospite po kolaču.

Piše: Sunčica P.